Foto af Bibliotekar Cecilie med Tove Janssons 'Sommerbogen i hånden'
Alle elsker en god anbefaling til sommerlæsningen

Sådan finder du den perfekte sommerferiebog

28.06.23
Sommersolen stråler og de døsige feriedage står på spring. Men hvad skal du mon læse for at komme i den helt rette sommerstemning?

En personlig anbefaling fra bibliotekaren

Bibliotekar, Cecilie, anbefaler Tove Janssons ’Sommerbogen’ til din ferielæsning. Det er en lille, charmerende bog, der passer lige ned i håndtasken. Handlingen foregår på en ø i den idylliske, svenske skærgård, hvor Sophia og hendes farmor udforsker naturen og fantasien. Fortællingen er varm og kærlig, og man kan næsten ikke undgå at få et sug af sommerstemning i maven, når man læser den. 

Sommerbøger skræddersyet til dig

Der findes oceaner af dejlige bøger, der ligesom ’Sommerbogen’ emmer af ferieglæde og kærlighed. Bøgerne er ligeså forskellige som alle os, der læser dem, og derfor er det nok ikke dem alle, der falder i din smag. Men du kan faktisk let finde en sommerferiebog, der er skræddersyet til lige netop dig ved at bruge Læsekompas.dk
Hvis du for eksempel gerne vil læse en gribende bog om sommerforelskelse og venskab, som gerne må foregå i Italien, hvor du selv skal på ferie, kan du skrive følgende ord i søgefeltet: Sommer, forelskelse, venskab, Italien
VOILÁ! 
Din personlige liste er klar med top hits såsom ’Call me by your name’, ’Italienske nætter’ og ’Det knuste rige’. 

På billedet herunder kan du se, hvordan se søgeresultatet fra læsekompas.dk

Billede af søgning på læsekompas.dk

Et godt redskab til din læsning

Læsekompasset kan hjælpe dig med at finde unikke bogforslag, der passer til dine præferencer. Derudover kan du bruge siden til at gemme lister over bøger du har læst, bøger du gerne vil læse og til at finde titler, der minder om dem, du allerbedst kan lide. Se vores vejledning til Læsekompassets mange funktioner her for at blive en mester i at pege kompasset i den helt rigtige retning. 

Hjælp os med at lave en forrygende sommerliste

Vi har samlet en række populære bøger om sommer og kærlighed i en liste på Læsekompas.dk, som kan give ekstra inspiration til din ferielæsning. Du kan også selv bidrage med bøger til listen, du mener passer godt ind i temaet. Vi glæder os til at se hvilke spændende bøger, I tilføjer til listen. 

Kom og hent en populær bog med hjem

I vores udlån i Hornbæk, Espergærde og på Kulturværftet er der også masse af gode anbefalinger at hente. Her finder du nemlig vores Fik du læst-borde, hvorpå vi har opsat stakkevis af de seneste års mest læste bøger. Der er noget for enhver smag, og du kan låne så mange, du har lyst til. 

God læselyst fra Helsingør Kommunes Biblioteker

Materialer