Bibliotekets læseklubber

Læse Af: Biblioteket 15. Aug 2017 0 kommentarer
Tags: 
Se programmet og vær med i en af bibliotekets mange læseklubber.

Litteratur og det at læse er vigtigere end nogen sinde. Det at læse bidrager til at øge ens selvforståelse, forståelsen af andre mennesker og andre kulturer. Vi bliver hele tiden bombaderet med information – særlig digital information – som nogle gange er svær at gennemskue. Skønlitteraturen kan ikke løse dette for os, men den kan hjælpe os til at reflektere over tingenes tilstand.

En vigtig opgave for bibliotekerne er at samle folk omkring litteraturen. Det gør vi blandt andet gennem vores læseklubber. Det at læse og reflektere over en interessant og relevant bog for derefter at få muligheden for at høre andres tanker gennem diskussion af bogen, ja, så er vi lykkedes med vor opgave.

Denne sæsons emner favner bredt. Det er mange gode nordiske bøger med i næsten alle læseklubberne. Vi præsenterer en moderne klassiker i nyoversat udgave, Tarjej Vesaas’ Fuglene. I Fredagscafeerne kan man møde de unge, danske forfattere Stine Askov og Tine Høeg. Ellers har vi forfattere med fra Island, Norge, Danmark og Sverige. Men vi lægger også en smutvej forbi USA. Et land som er dybt splittet og hvor den amerikanske drøm måske er uopnåelig for en større og større del af befolkningen.

God læselyst!

Tilføj kommentar