Svært ved at læse?

Biblioteket er også for dig, der er ordblind eller har svært ved at læse.

Lette bøger

Du kan låne lette bøger til voksne og unge på biblioteket. Ved nogle af bøgerne er der også en cd, så du både kan læse og lytte. Se bibliotekets udvalg af lette bøger

På eReolen kan du streame lette bøger. Du kan læse dem på din computer eller downloade en app til mobiltelefon eller tablet og læse dem der. Se lette bøger på eReolen

Også på letbog.dk kan du downloade lette e-bøger og lydbøger. Det er Nyt Dansk Litteratur Selskab, der står bag. Se letbog.dk.

Lydbøger

Biblioteket har lydbøger både på cd, til download og til streaming. Se nogle af de nyeste lydbøger.

Du kan også streame lydbøger på eReolen. Bemærk, at biblioteket har en grænse for, hvor mange lydbøger du kan hente hver måned. Se mere på LånetiderSe lydbøger på eReolens hjemmeside her.

Film

På Filmstriben.dk kan du se børne- og voksenfilm. Se dem på din computer eller download en app til mobiltelefon eller tablet og se dem der. Bemærk, at biblioteket har en grænse for, hvor mange film du kan hente hver måned. Se mere på Lånetider. Her er filmene på Filmstribens hjemmeside.
 

Ordblind eller svært ved at se

NOTA

NOTA er et særligt statsligt tilbud til dig, der er ordblind eller synshandicappet. Her kan du låne lydbøger og e-bøger, og du kan få læst tekster op, som du skal bruge på dit studie eller arbejde. For at blive medlem skal du have en erklæring på, at du er ordblind eller synshandicappet. Læs mere i NOTAs vejledning på deres hjemmeside her.

Avisen Ligetil

Læs Avisen Ligetil. Det er nyheder, der  er skrevet i et sprog, der er lettere at læse end i normale aviser. Du kan også få nyhederne læst op i lige netop det tempo, der passer dig. Avisen er udgivet af Ritzau og ligger på DR's hjemmeside. Se avisen Ligetil.

Faktalink Light

Se Faktalink Light. Letlæste artikler om aktuelle emner for især store børn og unge. Voksne kan dog også bruge dem. Se Faktalink Lights hjemmeside her.

Hjælpemiddelbasen

Der findes en del hjælpemidler, der kan hjælpe dig med at læse og skrive, for eksempel skriveplader, læsestativer, særlige kuglepenne og mærkater til pc’ens tastatur. Læs mere på Hjælpemiddelbasens hjemmeside her.
 

Foreninger

Ordblindeforeningen har afdelinger i hele landet og rådgiver blandt andet om lovgivning og hjælpemidler. Læs mere om Ordblindeforeningen på deres hjemmeside her.

Et liv som ordblind er en privat hjemmeside, skrevet af en mand, der gik fra 71 stavefejl i en diktat i folkeskolen til at have en højere uddannelse. Se Et liv som ordblinds hjemmeside her.