Foto: Lea Meilandt
Foto: Lea Meilandt

Kim Blæsbjerg – De bedste familier

05.03.24
Grundtanken i Kim Blæsbjergs forfatterskab er, at hvis en roman skal være sand, må den rumme ikke bare modsætninger, men også løgne og modsigelser.

Kim Blæsbjerg skriver fabulerende om forbindelserne mellem individets personlige historie og den store samfundshistorie, som vi alle er en del af. I hans forfatterskab løber den umiddelbare spænding sammen med det uhørte og det groteske, når han skriver fortællinger om alt det, der rører mennesker - både når det kommer til smerte og sorg, men også lyst og kærlighed.

Kim Blæsbjerg er optaget af de tråde, der knytter generationer og enkeltpersoner sammen i en slægt, men som også forhindrer personerne i at slippe fri.

De bedste familier

I Kim Blæsbjergs seneste roman 'De bedste familier' befinder vi os i Vestjylland, hvor udviklingen af velfærdssamfundet og etableringen af Cheminova danner fortællingens bagtæppe. Det er en medrivende kollektivroman, der fletter overgangen fra efterkrigstid til moderne velfærdssamfund sammen med historien om to familier - arbejderfamilien Christensen fra Lemvig og tilflytterfamilien Albeck.

‘De bedste familier’ stiller skarpt på omkostningerne ved skabelsen af Velfærdsdanmark og er i sin skildring af kemikalier, kapitalisme og kønskamp brændende aktuel.

Blå bog 

  • Født: Den 4. juni 1974, Lemvig i Jylland.
  • Uddannelse: Forfatterskolen, 1997. Cand.mag. i Dansk ved Københavns Universitet, 2004.
  • Debut: 'Fælder'. Borgen, 2002. Prosastykker.
  • Litteraturpriser: Jyllands Postens Skønlitterære Litteraturpris, 2023. De Gyldne Laurbær, 2024. 
  • Seneste udgivelse: 'De bedste familier'. Gutkind, 2023. Roman.

'De bedste familier' er nomineret til Læsernes Bogpris. Du kan stemme på din favorit ud af de ti nominerede bøger her og samtidig deltage i lodtrækningen om en bogpakke. 

Tak for lån af indhold til Litteratursiden.dk og Forfatterweb.dk

Materialer