Ny låner

Velkommen til 300.000 bøger, film, spil, e-bøger, online filmtilbud, vinyler og cd’er for både børn og voksne.

Bliv låner

Hvis du ikke allerede ER oprettet som låner: Alle, der bor i Danmark, kan bruge biblioteket. Du kan blive oprettet som låner med MitID. Har du ikke MitID kan du henvende dig på biblioteket.

Børn og unge under 18 år kan blive oprette som lånere, når en forælder/værge giver elektronisk samtykke med MitID.

Læs mere under Låneregler

Her finder du biblioteket

Helsingør Kommunes Biblioteker består af et hovedbibliotek på Kulturværftet og lokalbiblioteker i Espergærde og Hornbæk. Du kan også hente og aflevere biblioteksmaterialer i Bølgen i Ålsgårde. Derudover kan du, i den ubetjente åbningstid, lukke dig ind på bibliotekerne i Espergærde og Hornbæk.

Se bibliotekernes åbningstider her.

Gå på biblioteket hjemmefra

Her på helsbib.dk kan du søge og reservere bøger, film, spil, musik og tidsskrifter. Når det reserverede materiale er klar til dig, vil du modtage en e-mail eller sms med besked om, at du kan hente det. Under 'Mine sider' (øverst til højre) kan du se, hvad du har lånt, afleveringsdato osv. Du logger på med dit cpr-nummer/pinkode eller med MitID.

E-bøger, netfilm og andre digitale services

Du kan via biblioteket downloade og streame film (på Filmstriben), e-bøger (på eReolen), internationale tidsskrifter (på Ereolen Global Magazines) og læse internationale aviser (på Press Reader). Du kan også søge i store internationale databaser, kaldet Netbaser. Alt sammen helt gratis! Det kræver bare, at du har folkeregister-adresse i kommunen og er indmeldt som låner på et af bibliotekerne. Har du beskyttet adresse skal du henvende dig til biblioteket før du kan få adgang.

Hvis IT er lidt svært

Hvis du for eksempel har brug for hjælp med at hente e-bøger ned til din tablet, til at bruge mus, til at søge her på hjemmesiden eller til at finde rundt i Borger.dk, er der hjælp at hente på biblioteket.

Se hvornår der er It-caféer på bibliotekerne.

Arrangementer og aktiviteter

Se mere på siden under Oplev.

For studerende

Skoleelever og studerende kan booke studierum i Espergærde og på Kulturværftet. Mange studerende har glæde af bibliotekets netbaser. 

Læs mere om de særlige tilbud til studerende.

For børn

Børnebibliotekerne er ud over bøger, musik, film og spil også fyldt med gode oplevelser. Her er der mulighed for at møde andre børn og forældre og skabe nye bekendtskaber. På børnebiblioteket på Kulturværftet er der også mulighed for at møde sundhedsplejersker

Se mere om børnebiblioteket her.

Det vidste du måske ikke

  • Lån klimapistoler (måler 'kuldebroer' i din bolig)
  • Køb et regnslag i receptionen på Kulturværftet for 25 kr.
  • Alle børn på 3 måneder, som er bosiddende i Helsingør Kommune, får en bog foræret af biblioteket.
  • Hornbæk Bibliotek er også turistinformation
  • Lån 'Alt for Damerne', 'Komputer for Alle' og andre magasiner med hjem (nyeste nummer skal dog læses på biblioteket)

Læs mere om Helsingør Bibliotekers privatlivspolitik og databeskyttelse her

Kontakt os, hvis du har spørgsmål