Espergærde Bibliotek

Velkommen til kommunens næststørste bibliotek med en afdeling for både voksne, unge og børn.

Biblioteket er midlertidigt lukket til og med d. 7/2-21

Fra og med onsdag d. 9. december, er der lukket på alle bibiotekerne i Helsingør Kommune, som følge af regeringens tiltag mod Covid-19. 

Første åbningsdag er mandag d. 8. februar 2021.

Læs mere her for at se hvilke tilbud der er mens det fysiske bibliotek er lukket.

Åbningstider

Vi har åbent alle dage undtagen helligdage, påskelørdag, 1. maj fra kl. 12. Grundlovsdag, juleaftensdag og nytårsaftensdag. 

Ovenstående gælder også for selvbetjent tid.

Betjent åbningstid

Mandag 10-18
Tirsdag 10-17
Onsdag 10-17
Torsdag 10-17
Fredag 10-17
Lørdag 10-14

Selvbetjent åbningstid - er lukket til d. 4/1-21

Hvis du går på biblioteket uden for den betjente åbningstid, skal du lukke dig ind med dit sygesikringskort. Du skal være meldt ind som bruger af Helsingør Kommunes Biblioteker. Læs mere om Selvbetjening.

Transport hertil

Vi har gode parkeringsforhold. Busserne kører til Espergærde Station lige over for biblioteket. Biblioteket er i ét plan og har nem adgang for personer med handikap.

Det sker

Forfattermøder, foredrag, internetkurser og torsdagsbio for de voksne, samt spændende workshops for børn og unge. Se alle arrangementer under menuen 'Oplev'

Udstillinger

Du kan løbende opleve udstillinger på biblioteket. Ofte er det lokale kunstnere. Vil du også udstille? Læs mere: Udstil på biblioteket.

Samarbejde

Biblioteket har et udstrakt samarbejde med kunst- og foreningslivet i området omkring Espergærde og en livlig udstillingsvirksomhed med værker af professionelle såvel som amatører.  Ligesom biblioteket samarbejder med lokale børneinstitutioner og skoler. 

'Læs for livet'

Projektet 'Læs for livet' samler bøger ind (som private donationer) til udsatte børn og unge. Har du relevante bøger, du vil forære væk, kan du aflevere dem på Espergærde Bibliotek, så sørger vi for at bøgerne kommer videre. Læs mere om 'Læs for livet' på deres hjemmeside her.

Tilbud i øvrigt

Trådløst netværk  (wi-fi)
Lån en familiepose - Et godt tilbud til den travle børnefamilie
Øvelokale
Book et mødelokale
Studierum
Print og fotokopi
IT-café 

Kunstnerisk udsmykning

Espergærde Bibliotek er omgivet af og rummer en række markante kunstværker.  Det mest iøjnefaldende er Kasper Heiberg´s skulptur fra 1983, som bibliotekets naboer tidligt døbte ”Bogormen”. Skulpturen er opstillet langs bibliotekets sidefacade ud mod vejen og består af tre dele. Læs mere om skulpturen på Helsingør Leksikon.

I bibliotekets gårdhave findes skulpturen ”Thor på fisketur med Midgårdsormen” af Gunnar Westman. Den blev skænket til biblioteket i forbindelse med indvielsen i 1982.

Ursula Munch-Petersen og Erik Hagens skabte i 1990 en vægdekoration til børneafdelingen i emaljerede metalfliser brudt af rustikke keramikfliser.

CVR og EAN

CVR-nummer 64502018
EAN-nummer 5790001125066

Adresse

Espergærde Bibliotek, Kløvermarken 12
3060Espergærde

Kontakt

Telefon: 49 28 26 30

Åbningstider

Uge: 03, 18.01 - 24.01Åbningstider
MandagLukket
TirsdagLukket
OnsdagLukket
TorsdagLukket
FredagLukket
LørdagLukket
SøndagLukket
Uge: 03, 18.01 - 24.01
næste ›‹ forrige

Nyt fra biblioteket