Foto: Simon Nørlev Nyberg
Foto: Simon Nørlev Nyberg

Mich Vraa – Under en anden himmel

06.03.24
Mich Vraa er forfatter, skønlitterær oversætter og journalist. Han debuterede i 1982 med spændingsromanen 'Papegøjejagt'.

Mich Vraa beskriver fortiden så detaljeret, at den fremstår virkelig – ofte grufuldt virkelig – i nutiden.

Han brød igennem med 'Haabet', 'Peters kærlighed' og 'Faith', der alle handler om den slavehandel, der indtil starten af 1800-tallet gik forud for, at den hvide mand kunne røre sit hvide sukker i teen hjemme i Danmark.

Med trilogien lagde Mich Vraa en ny og sikker kurs i det forfatterskab, der hidtil havde bevæget sig i mange retninger genremæssigt. Fiktive fortællinger udsprunget af virkelige begivenheder er blevet Vraas foretrukne scene, og læseren kommer ofte verden rundt i hans murstensromaner.

Under en anden himmel

Romanen er sanselig fiktion over Prins Henriks liv, før han blev prins. 

I 'Under en anden himmel' møder vi den 30-årige, fotomodelsmukke, britiske kok, Emma, der redder en let dement, gammel mand, Ritou, som hun møder under en gåtur i Sydfrankrig ved sit charmerende lille chateau. 

Efter Emma har fået ham slæbt med hjem, begynder han at fortælle om sit mildest talt eventyrlige liv. Han voksede op i Indokina i en meget velhavende fransk familie, siden blev han diplomat i Hongkong, var med i Algierkrigen og havde ret nemt ved at møde smukke kvinder, da han lignede Sean Connery.

Men ellers er han lidt af et mysterium for den yngre Emma, som bliver meget optaget af hans historie, mens de mødes i en fælles glæde for fransk madlavning, og hun glæder sig til næste afsnit af fortællingen.

 

Blå bog 

  • Født: 23. marts 1954 i Odense.

  • Uddannelse: Journalist fra Danmarks Journalisthøjskole, 1979.

  • Debut: 'Papegøjejagt'. Wøldike, 1982.

  • Litteraturpriser: Dansk Oversætterforbunds Ærespris for arbejdet som skønlitterær oversætter, 2014.

  • Seneste udgivelse: 'Under en anden himmel'. Lindhardt & Ringhof, 2023. Roman.

'Under en anden himmel' er nomineret til Læsernes Bogpris. Du kan stemme på din favorit ud af de ti nominerede bøger her og samtidig deltage i lodtrækningen om en bogpakke. 

Tak for lån af indhold til Litteratursiden.dk og Forfatterweb.dk

Materialer