Foto af Bibliotekar Lisbeth med et udvalg af lette bøger
Du kan låne lette bøger i Hornbæk, Espergærde og på Kulturværftet

Sådan får du plads til flere bøger i kufferten

07.07.23
Lad murstensromanerne blive hjemme og pak en håndfuld korte romaner til rejsen. Vi guider dig til de bedste af slagsen.

Mere end én bog med på ferie

Ferie er lig med læsning ved poolen, på stranden og i haven. Der er noget særligt afslappende ved at fordybe sig i en god bog, når man holder fri og nyder livet. Det kan dog være (meget) svært at begrænse sig, når det handler om at pakke gode bøger til turen. Ofte får man kun plads til én bog, som man forsigtigt må dosere lidt af hver dag, for at den ikke bliver læst alt for hurtigt. Det problem vil vi gerne hjælpe dig med at løse.

Let og lækker læsning

Der findes heldigvis masser af fantastiske fortællinger, der udfoldes på mindre end 200 sider og derfor er kompakte i størrelsen. 
Vi har sammensat en liste med vores bedste anbefalinger af korte romaner til dig, der gerne vil have dine bøger ned i vægt uden at gå ned i kvalitet. Du kan se listen på læsekompas.dk og tilføje flere titler, hvis du selv ligger inde med gode anbefalinger. 

En helt særlig genre

Måske har du allerede en idé om, hvilken type bøger du gerne vil have med på ferie, men har svært ved at finde korte udgaver inden for dine favoritgenrer. Det er for eksempel typisk for slægtsromaner, at de er ligeså lange, som de er populære. For at finde slægtsromaner, der passer i rejsetasken, kan du bruge læsekompassets søgefunktion. Skriv slægtsromaner i søgefeltet og justér derefter længden til kort som vist på billedet herunder. 

Billede af søgning på læsekompas.dk

Vi er her hele sommeren

Et andet godt tip til at finde fjerlette sommerbøger er at spørge din lokale bibliotekar, om de kan finde din udvalgte bog i paperback-version. På den måde fylder din bog mindre og giver plads til, at du kan klemme et par ekstra eksemplarer ned i taksen.
Vi står klar på bibliotekerne i Hornbæk, Espergærde og på Kulturværftet hele sommeren og glæder os til at matche dig med din perfekte feriebog. 

Billede af læsekompas.dk med listen over letvægtige sommerbøger

Du kan se hele listen over letvægtsromaner på læsekompas.dk

Her kan du også følge listen, dele den med dine venner og tilføje dine egne bedste anbefalinger.