Valerie Perrins roman tre er håndplukket på Helsingør Kommunes Bibliotek
Stine har håndplukket Valerie Perrins 'Tre'

En fortælling om evigt venskab, svigt og hemmeligheder

05.10.23
Jeg har håndplukket ’Tre’, den seneste roman af Valérie Perrin, forfatteren til bestselleren ’Vand til blomster’.

Af bibliotekar Stine Strømsted

Barndomsvenner og en mordgåde

I ’Tre’ tager Perrin vigtige emner op, nogle evigtgyldige som venskab og svigt, andre nutidige som social kontrol og hvad køn er.
I 1986 begynder Adrien, Etienne og Nina i samme klasse. Et uadskilleligt venskab opstår og levner tilsyneladende ikke plads til andre.

Tredive år senere bliver en bil med knoglerne af en person trukket op af en skovsø. En lokal journalist, Virginie, bliver sat til at dække historien. Man forstår, at hun har en forbindelse til de tre før så tætte venner.

Mysteriet udfoldes

Hvad gik galt i det ellers - tilsyneladende - ubrydelige venskab? Hvem er personen i bilen? Og hvem er dog Virginie? Hemmelighederne står i kø for at blive afsløret. Som læser får man i høj grad pirret sin nysgerrighed.

Fortællingen bølger frem og tilbage mellem fortid og nutid, før og efter en aften i august 1994, hvor alting går galt og venskabet smuldrer. Langsomt indkredser forfatteren venskabet mellem de tre barndomsvenner. Det betyder noget at kunne vise sin sårbarhed og at blive set som den, man er – sådan helt inderst inde. Og det kan kun de, der har kendt en længe. Derfor kan det være hjerteskærende, hvis vennerne svigter når det gælder.

Flere fortællinger om dybe venskaber og store hemmeligheder

Elena Ferrantes ’Min geniale veninde’ er historien om to barndomsveninder, hvor tiden og livet langsomt splitter venskabet.
Mario Pistacchios ’Den sommer med hunden’ er også en fin skildring af et stærkt venskab. En dreng i en vennegruppe forsvinder på mystisk vis og livet bliver aldrig det samme igen.

Vi kan varmt anbefale at kaste sig ud i de medrivende historier om venskaber, der former personerne for resten af livet. God læselyst.
 

Materialer