Estrid Dyekjær, foto tineufoto.dk
Estrid Dyekjær, foto tineufoto.dk

Ny bog klar fra Estrid Dyekjær

04.03.22
Med ’Babyblues’ er Estrid Dyekjær klar med endnu en roman i den meget aktuelle Kvotekvinde-trilogi. Denne gang skal hovedpersonen, Anja, for alvor lære at slappe af: Hun skal nemlig på barsel!

’Babyblues’ er andet bind i historien om karrierekvinden Anja, der skal forholde sig til en helt forandret virkelighed, hvor balancen mellem arbejde og fritid pludselig er vigtigere end den næste forfremmelse. Det er et lunt og humoristisk portræt af den moderne kvinde, der forventes at håndtere både familie og arbejdsliv til perfektion. Men det er også et vidnesbyrd om det mellemspil, livet på barsel udgør i mange kvinders karriere. Sådan var det i hvert fald for den 42-årige forfatter selv, da hun for 13 år siden gik på barsel med sit første barn.

”Det var på mange måder en barsk oplevelse, fordi jeg i den grad følte mig isoleret fra det liv, jeg havde før. Jeg havde godt gang i karrieren og også ambitioner om at komme tilbage og fortsætte i det spor, så det at gå alene med min baby i et meget langsomt tempo var svært. Jeg forestillede mig, at jeg var gået i stå, imens karrieretoget kørte videre uden mig,” fortæller forfatteren og understreger, at det blev nemmere anden og tredje gang.

”Jeg lærte jo efterhånden, at det faktisk var omvendt. I virkeligheden var det min verden, der rykkede sig i hurtigt tempo, imens kollegerne og virksomheden nærmest gik i stå i mit fravær. Ikke fordi jeg ikke var der, men fordi der faktisk ikke sker så meget på et halvt eller et helt år. Dét perspektiv tror jeg, at mange glemmer, når de planlægger deres barsel, og når man debatterer fordelingen af barsel imellem forældre.”

Læs om bind 1, ’Kvotekvinde’ på helsbib.dk.
                                                                                   
Læs mere om Estrid Dyekjær på Lokal Forfatterweb.

Materialer