Trækbanen i Helsingør. Stationsbygning. Banearbejdere og trækhest.
Trækbanen i Helsingør

Interesseret i Nordsjællands historie?

18.07.22
Lån bøger om Helsingør, Espergærde, Hornbæk m.m. på biblioteket.

Alle biblioteker i kommunen anskaffer lokalhistoriske bøger og tidsskrifter, men langt den største samling finder du på Biblioteket Kulturværftet.

Lokalsamlingen på Biblioteket Kulturværftet

På Biblioteket Kulturværftet er der et udvalg af lokalhistoriske bøger i udlånet (på 3. etage) - den øvrige del af samlingen er placeret i magasinet. Biblioteket anskaffer i praksis alt, hvad der kommer på tryk om Helsingør Kommune – f.eks. ældre og nyere beskrivelser af byens historie, telefonbøger, vejvisere, lokalplaner, foreningsblade, slægtsbøger, romaner m.m.

Avissamlingen

Avissamlingen er en vigtig kilde til den lokale historie. Den befinder sig i magasinet, så spørg efter de aviser, du har brug for. Du kan kun benytte dem i Helsingørrummet, og de tåler ikke at blive fotokopieret men kan fotograferes med et kamera. Samlingen omfatter alle aviser udgivet i Helsingør fra slutningen af 1800-tallet til i dag. F.eks.:

  • Helsingør Dagblad: 1867 –
  • Helsingør Dagblad på mikrofilm: 1976 –
  • Find nyere artikler fra Helsingør Dagblad i Infomedia. Der er gratis adgang til basen fra bibliotekernes pc´er.

Helsingør Leksikon

Helsingør Leksikon er en hurtig indgang til lokalhistorien. Med sine over 800 artikler er det et godt sted at begynde. Her finder du artikler om byens gader, familier, kommunale virksomheder, seværdigheder, skulpturer og meget mere, skrevet af lokalhistorikere, museumsfolk og almindelige borgere. Helsingør Leksikon er en såkaldt wiki – dvs. en hjemmeside, hvor enhver med pc og adgang til internettet kan skrive og vedligeholde sider. Alle kan således bidrage til leksikonet med tekster og fotos eller føje oplysninger til de tekster, der findes i forvejen. Artikler findes enten via kategorier eller via en søgefunktion, og nogle artikler kan desuden findes via et kort over Helsingør.

Billeder

Find billeder i Helsingør Leksikon eller i facebookgruppen Helsingør i billeder.

Tikøb Kommune

Information om den oprindelige Tikøb Sognekommunes lokalhistorie kan du finde på tikobkommune.dk Siden er redigeret af lokalhistoriker og forfatter Kjeld Damgaard
Tikøb Sognekommune omfatter sognene Tikøb, Hornbæk, Hellebæk og Egebæksvang.

 

Materialer