""
”Jeg skriver ofte om karakterer, der har svært ved at finde sig til rette i verden, og som kæmper med de relationer til andre mennesker, som jo både gør livet utroligt besværligt og er det, der får det hele til at give mening.”

Anne Cathrine Bomann

19.04.22
Anne Cathrine Bomann (f. 1983) er psykolog og forfatter til både fagbøger og romaner for voksne. Hun bor i København, men er opvokset først i Tulstrup uden for Hillerød, så fra de tidlige teenageår i Mørdrup, Espergærde, hvor forældrene stadig bor.

Har bl.a. skrevet

Akvariet - Lindhardt & Ringhof, 2024
Agathe - Lindhardt & Ringhof, 2022
Blå toner. –  Lindhardt & Ringhof, 2021
Hvad ingen ved. – Gyldendal, 2019 (ungdomsbog)
En ud af hundrede – om unge og skizofreni. – Hans Reitzel, 2018.
Agathe. – Brændpunkt, 2017
Fald. – Facet, 2004 (digtsamling)
Hjemløs. – Facet, 1999 (digtsamling)

Hvad skriver du om?

Jeg er uddannet psykolog, og det viser sig bl.a. som en dyb interesse for mine karakterers indre liv. Desuden trækker både ’Agathe’, hvis hovedperson er psykiater, og ’Blå toner’, som bl.a. foregår på Aarhus Universitet, meget direkte på mine erfaringer med psykologien.

Derudover kan jeg se, at jeg ofte skriver om karakterer, der har svært ved at finde sig til rette i verden, og som kæmper med de relationer til andre mennesker, som jo både gør livet utroligt besværligt og er det, der får det hele til at give mening

Hvad inspirerer dig?

Mit umiddelbare svar bliver det helt store: Livet! De bøger, jeg læser og elsker, min faglige baggrund, mennesker, jeg har mødt, og emner, jeg går op i. Men noget af det spændende ved at skrive er for mig også alt det, jeg ikke vidste, jeg gik og tumlede med, som så pludselig kan dukke op på siderne og måske endda først helt gå op for mig, når en bog er færdig, og jeg begynder at kunne se den lidt udefra. Sådan kan skriften nogle gange afsløre ting, jeg ellers ikke havde blik for, og inspirationen i høj grad kan være både flertydig og ubevidst. 

Har du et lokalt yndlingssted?

Jeg har en særlig rute, jeg elsker at gå, når jeg er på besøg i Mørdrup. Den fører mig bl.a. op forbi Flynderupgård, og undervejs er der bølgende marker, skov og også nogle højder med en meget smuk udsigt ud over landskabet. Den slags natur er der jo desværre ikke så meget af i København, og det er i høj grad den, der nogle gange får mig til at drømme om at flytte ud af byen. 

Du kan læse mere om Anne Cathrine Bomann på hendes hjemmeside: www.annecathrinebomann.dk.
 

Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

Materialer