""
”Jeg elsker at skrive om de helt basale følelser som alle kan spejle sig i, uanset køn, seksualitet, alder og samfundsklasse.”

Silja Okking

23.02.22
Silja Okking (f. 1983) er TV-vært, sangerinde og børnebogsforfatter. Hun bor i Saunte, Hornbæk.

Har bl.a. skrevet:

Jeg er Saga. - Politiken, 2021
Kampklar. - Carlsen, 2021 (sammen med 8 andre forfattere)
Håndbog for Pigenørder. -  Carlsen, 2016
Den syngende sangbog. - Carlsen, 2016 (sange til bogen sammen med Zakiya Ajmi)

Hvad skriver du om?

Lige nu er jeg dykket godt ned i fantasy - en genre jeg altid har elsket. Jeg elsker det fantastiske univers - og jeg synes det er en god ramme at sætte konfliktende følelser, identitetskriser osv. i. Det er klart en genre, jeg kommer til at skrive i det næste lange stykke tid. Min 'Jeg er Saga' skulle egentlig have været en one-off, men bliver nu til tre bøger - og et samarbejde med forfatter Merlin P. Mann har spiret og folder sig ud til en fantasy-serie, vi så småt er begyndt på sammen.

Jeg elsker at skrive om de helt basale følelser, som alle kan spejle sig i, uanset køn, seksualitet, alder og samfundsklasse.

Hvad inspirerer dig?

Naturen er min absolut største inspiration. Derfor er mine skriveperioder ofte delt op i arbejde, gåtur i naturen, arbejde… Men film, computerspil, tegneserier og lydbøger i fantasygenren fylder også en del - og så min egen historie og barndom.

Har du et lokalt yndlingssted?

Albi’s (café) i Hornbæk. Camilla & Michael har varme og hjerterum. Jeg har skrevet på flere af mine bøger på deres sted. Atmosfæren og følelsen af at være “hjemme i stuen”, giver mig gode arbejdsforhold. Og så har de en forbandet god kaffe!


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

Materialer