Susanne Foldberg

Susanne Foldberg (f. 1970) er børnebogsforfatter og bor i Espergærde.

Har bl.a. skrevet

  • Selfie-Simon, Epic Friends – Høst & Søn, 2019
  • Selfie-Simon ft. Rosa – Høst & Søn, 2018
  • Selfie-Simon – Høst & Søn, 2017
  • Directioners: Sille uden Niall – Høst & Søn, 2016
  • Directioners: Anna og Harry – Høst & Søn, 2015

Hvad skriver du om?

Jeg skriver for børn om det, der rører sig i hverdagslivet. Mit mål er at skrive bøger, som børn kan spejle sig i og har lyst til at læse.

Min serie om Selfie-Simon handler om YouTube – om challenges og pranks, og hvordan YouTube påvirker venskaber i den virkelige verden.

Serien Directioners handler om tre veninder, der er vilde fans af et boyband (One Direction). Fankulturen fascinerer mig – tænk, at man kan være så forgabt i mennesker, man kun kender fra medierne. 

Hvad inspirerer dig?

Jeg bliver inspireret af mine tre børn og de ting, de oplever. Jeg kan genkende temaer fra min egen barndom i deres liv – venskaber, den første forelskelse, skridtene mod selvstændighed etc.

Men der er kommet et vildt og opslugende nyt lag ind i børnelivet med digitale og sociale medier, som ingen nogensinde rigtig holder fri fra. Jeg er optaget af, hvordan det påvirker den nye generation, at de konstant lever i fomo (fear of missing out).

Har du et lokalt yndlingssted?

Det må være værftsområdet. Jeg elsker de gamle industribygninger med deres forfald – og mange spændende anvendelsesmuligheder. Det er fantastisk, at Helsingør har værftshallerne som ’legeplads’: Jeg har set teater, siddet til langbords, hyldet FC Helsingør og mange andre ting i de haller. Og Kulturværftet er et dejligt sted at skrive eller fordybe sig i en bog, med udsigt til Sverigesfærgerne.

Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

”Fankulturen fascinerer mig – tænk, at man kan være så forgabt i mennesker, man kun kender fra medierne.”
”Fankulturen fascinerer mig – tænk, at man kan være så forgabt i mennesker, man kun kender fra medierne.”
18.01.22