10 rædselsvækkende bøger
Vi har samlet 10 bøger, der er i stand til at forstyrre din nattesøvn. Foto: Daniel Jensen

10 foruroligende horror-romaner af høj kvalitet

31.10.23
Advarsel! Hvad der virker foruroligende på en læser kan variere, men som hovedregel er det bedst at holde sig væk fra følgende anbefalinger, hvis man har sarte nerver eller er følsom overfor tabubelagt indhold. Vi har her samlet 10 titler, der er i stand til at forstyrre din nattesøvn.

Det grænseoverskridende

Er du interesseret i romaner, som overskrider grænser, kan du med fordel kigge nærmere på titler som ’Djævlegrebet’, ’Skår’, ’Min elskede’, og ’Freak Love’. Ingen af disse romaner er horror i den traditionelle forstand, mens de trækker kraftigt på genren.

’Djævlegrebet’ af Lina Wolff og ’Skår’ af Bret Easton Ellis er begge nye og glimrende romaner, som leverer stemningsmættet psykologisk horror skrevet i et blændende godt sprog.

’Freak Love’ rummer en af litteraturhistoriens mest forstyrrende familiedynamikker og er propfyldt med WTF øjeblikke, som enten vil få dig til at bladre hurtigt videre til næste side eller kaste bogen fra dig i afsky.

Det eksistentielt uhyggelige

Er du til krybende fortællinger, som rusker i din underbevidsthed og bliver hængende længe efter de er læst færdig, er Shirley Jacksons spøgelseshistorie ’Mørket i Hill House’ en uomgængelig klassiker.

Eksistentiel uhygge og paranoia er også fællesnævner for romaner såsom ’Udslettelse’, ’Songs of a Dead Dreamer & Grimscribe’ og ’House of Leaves’; horrorfortællinger, som trænger ind i sjælen og sætter store mørke spørgsmålstegn ved selve meningen med livet.

God fornøjelse!

Materialer