""

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (DK)

26.07.23
Siri Ranva Hjelm Jacobsen er forfatter, skønlitterær oversætter og kritiker. I sit forfatterskab sætter hun national identitet, kultur og menneskets forhold til naturen i scene.

I hendes prisbelønnede debutroman 'Ø' tematiseres migrantidentitet som et stadig mere gængs vilkår i den globale verden. I 'Havbrevene' (2018) ses klimaforandringerne fra havenes perspektiv. Og i romanen 'Dafnesyndromet' (2021) forbindes en original og poetisk fortolkning af Dafne-myten med et af vor tids vigtigste emner: det ubalancerede forhold mellem mennesker og natur.

Sanger og komponist Hannah Schneider har på det anmelderroste album 'Ocean Letters' skrevet sig ind i Siri Ranva Hjelm Jacobsens bog 'Havbrevene'’s lyriske univers.
Det er blevet til en samling sjælfulde sange, som lydmæssigt strækker sig fra det akustiske/neo-klassiske og over i det elektroniske, og indfanger lytteren med sin musikalske fortælling.

Sangene fra pladen opføres på NORD 2023 i en helt særlig koncert, hvor Siri Ranva Hjelm Jacobsens oplæsning af passager fra bogen blander sig med musikken i en stemningsfuld og omsluttende oplevelse. Læs mere om arrangementet her: Ocean Letters

Tags
Materialer