Foto: Gustav Bergman

Lina Wolff (S)

16.09.23
En ener i svensk samtidslitteratur. Svenske Lina Wolff gæster NORD med romanen 'Djævlegrebet', som pirker til samtidens fascination af mænds vold mod kvinder.

Modstridende kærlighed, voldeligt begær og radikale vendepunkter. 
Med sine sortsatiriske romaner blotlægger Wolff en skrøbelig balance mellem vold og romantik, mellem manipulation og kommunikation. 
August Strindberg møder 'True Detective' i Lina Wolffs seneste roman om et par, der har svært ved at kende grænserne mellem begær og vold.
I Firenze falder en nordisk kvinde for en mand, som hun finder både grim og erotisk tiltrækkende. Hun flytter ind hos ham, bliver afhængig af ham. Og mens hans selvforståelse og indbildningskraft vokser, svinder hendes selvværd mere og mere ind, indtil hun tager en desperat beslutning og flygter – helt til Florida, til en anden mand. Men det skulle hun aldrig have gjort.

LINA WOLFF (S) (f. 1973) debuterede i 2009 med 'Många människor dör som du' og har siden udgivet fire opsigtsvækkende romaner. Hun tidligere boet i Spanien og Italien og oversætter også fra spansk til svensk.  

I 2016 modtog hun Sveriges største litteraturpris, Augustprisen, for årets bedste roman for 'De polyglotte elskere'. I 2022 var hun nomineret med 'Djævlegrebet'. 

Tags
Materialer