Foto: Robin Skjoldborg

Sandhed og konsekvens

17.07.23
Få et indblik i Lars Nórens skarpe skildringer af betændte familierelationer og det moderne menneskes ensomhed, når NORD i samarbejde med Teatret ved Sorte Hest inviterer indenfor til en parmiddag fra helvede.

På scenen udfoldes et uddrag af Lars Noréns vanvidsrealistiske stykke 'Sandhed og konsekvens' - i skikkelse af skuespillerne Sarah Boberg, Anette Støvelbæk, Peter Oliver Hansen og Niels Ellegaard. Opsætningen er iscenesat af Maria Vinterberg. 

LARS NORÉN (S) (1944-2021), betragtes som en af vor tids vigtigste europæiske dramatikere og sammenlignes ofte med forgængere som Ibsen, Strindberg og Beckett. Noréns prisbelønnede dramatik opføres over hele verden – ikke mindst i Danmark. Hans forfatterskab tæller desuden en lang række vigtige digtsamlinger, prosaværker og dagbøger. 

Om 'Sandhed og konsekvens'

Scenen er sat i centrum af alle ægteskabers mest komiske og allermørkeste kampplads: Parmiddagen! 

Når sandhederne om søstrene Elisabeth og Julie blandes med en tilpas mængde alkohol og skeletter fra fortiden, får deres ægtefæller Jens og Michael – og ikke mindst den tamme undulat Benny – tilværelsens brutale konsekvenser at føle på krop og sjæl. Lars Norén mestrer et gruopvækkende menneskeligt klarsyn, som på uhyggeligste gysermanér åbner døren til parforholdets glæder og sorger.

Hele opsætningen kan opleves på Teatret ved Sorte Hest fra 21. september – læs mere på sortehest.com

Teatret ved Sorte Hest

Tags
Materialer