Foto: Mikkel Carl

Helle Helle (DK)

26.06.23
Det tilsyneladende normale er ekstraordinært. Helle Helle viser os det forunderlige og absurde i hverdagen og leder os igennem almindelige gøremål til universelle spørgsmål.

Helle Helle er klar med romanen 'Hafni fortæller', når hun gæster NORD – Nordisk litteraturfestival.  

Hafni begiver sig ud på en skilsmisserejse over Fyn og til det jyske. Den skal bestå af en række smørrebrødsstop og kulminere i et stort, sønderjysk kaffebord otte dage efter afrejse. Men fra en rasteplads ringer Hafni til romanens fortæller for at forklare, hvorfor det ikke helt gik som planlagt. 

'Hafni fortæller' ligger i forlængelse af Helles seneste to romaner: 'De' og 'BOB', og ligesom i de to romaner, demonstrerer Helle Helle, hvordan hun suverænt mestrer fortællerens rolle. 

Helle Helles bøger er centreret om hverdagslivets finurligheder og menneskers forsøg på at nå hinanden. Humoren og det sorgfulde går ofte hånd i hånd. Nøgtern og observerende skildres det nære: busturen, snakken med naboen, gåturen med datteren eller overfarten på færgen – som hos Helle peger på alt det, der ligger og skvulper rundt under overfladen. 

HELLE HELLE (DK) (f. 1965) er et litterært ikon i dansk prosa. Siden sin debut med 'Eksempel på liv' i 1993 har hun modtaget bl.a. Kritikerprisen, De gyldne laurbær, Montana Litteraturpris og Holbergmedaljen. Hendes bøger er oversat til 22 sprog. 
 

Tags
Materialer