Foto: Sara Galbiati

Glenn Bech (DK)

28.06.23
Han har lynhurtigt markeret sig som en stemme i dansk litteratur.

Først med debuten 'Farskibet' og siden med manifestet 'Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet'. Med både sårbarhed og oprørt energi peger han på forskelle, sociale såvel som menneskelige, og gør oprør mod forventninger og konventioner. Mød Glenn Bech på NORD til en samtale med den svensk-tjekkiske forfatter Andrzej Tichý om klasse. 

Da Glenn Bech debuterede i 2021 var det med den forrevne, autofiktive roman 'Farskibet', som kredsede om farens selvmord og de irreversible spor, det efterlod i familien. Det er en skildring af et splintret verdensbillede og et stærkt vedkommende klasseportræt. I kampskriftet 'Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet' (2022) gør Bech oprør mod klassesamfund og privilegieblindhed, mod homofobi og giftig maskulinitet. Vreden og indignationen er både hård og veloplagt –  ingen går ram forbi. 

GLENN BECH (DK) (f. 1991) er psykolog og forfatter, uddannet fra Forfatterskolen i 2019. Han meldte sin ankomst i dansk litteratur med den prisbelønnede og prisnominerede roman 'Farskibet' (2021). Manifestet 'Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet' fulgte året efter og blev af anmelderne bl.a. karakteriseret som ”en redningsplanke til den, der føler sig undertrykt og alene." Han modtog Politikens Litteraturpris 2022 for bogen. 
 

 

Tags
Materialer