Billede af Karolina Ramqvist
Foto: Thron Ullberg

AFLYST! Karolina Ramqvist (S)

10.07.23
Karolina Ramqvist er en af nutidens mest prominente svenske forfattere. Hun skriver fængende og skarpt om temaer som ensomhed, ophav og kvindelighed. Hun er aktuel med romanen 'Brød og mælk', som er blevet kaldt en litterær og kulinarisk sensation.

'Brød og mælk' er en sanselig fortælling, der gennem dufte og smage fremkalder barndomsminder hos jegfortælleren. Det er et erindringsværk, der er befolket af opvækstens familiære ansigter og præget af voksenlivets til tider knugende fremmedgørelse. Nænsomt og originalt skildrer romanen forholdet mellem mødre og døtre på tværs af tre generationer og udfolder madens og måltidets rolle som markør for økonomisk status, tradition og kultur.

”Denne bog ligner ikke noget andet, jeg har læst. Først tænkte jeg, at det ville være svært at fortælle noget vigtigt om livet gennem beskrivelser af mad. Efter at have læst græd jeg som et sultent barn.”

– Göteborgs-Tidningen

KAROLINA RAMQVIST (S) (f. 1976) har vundet adskillige svenske litteraturpriser for sine romaner, bl.a. Per Olov Enquists Pris for at indtage ”en unik position i svensk samtidslitteratur.” Hun har udgivet fem romaner, skrevet dramatik og filmmanuskripter og har desuden været chefredaktør for magasinet Arena. Hendes seneste roman 'Brød og mælk' udkommer på dansk blot få uger inden, hun gæster NORD.

Tags
Materialer