Kjell Westö
Foto: Thron Ullberg

Kjell Westö

10.06.20
Kjell Westö er med i De nordiske forfatteres værksteder

Kjell Westö (FI): (f. 1961) En af de store finlandsvenske forfattere i vor tid. Westö, der er uddannet i litteraturvidenskab og journalistik, debuterede i 1986 med digtsamlingen ’Tango orange’. Han modtog Nordisk Råds litteraturpris i 2014 for romanen ’Luftspejling 38’. I 2017 udkom den anmelderroste roman ’Den svovlgule himmel’, en episk Helsingforsskildring om kærlighed og erindring. 
Et betydningsfuldt tema i forfatterskabet er den finske borgerkrig og de eftervirkninger, den har givet i det finske samfund. Også musik spiller en væsentlig rolle i forfatterskabet såvel som i forfatterens eget liv. 

I 2020 udkommer romanen ’Tritonus – En skærgårdsberetning’ om stjernedirigenten Thomas Brander. Han bygger et hus i Skærgården for at koble ud efter mange år på den internationale musikscene. Brander ser stadig sig selv som en mand i sin bedste alder; men tiden er ikke længere hans. Hans elskerinde forlader ham for en yngre mand, nye musiktalenter træder ind på scenen, nye strømninger dukker op. Og ved huset i skærgården trækker strømmene også i anden retning: nedad, ser det ud til.

Materialer