Linn Ullmann. Foto: Agnete Brun
Foto: Agnete Brun

Linn Ullmann

06.08.20
Oplev Linn Ullmann på NORD hvor hun holder foredrag med et personligt afsæt om litteratur, om at læse og skrive, om kunst og lyst – set i lyset af pandemien. 

Linn Ullmann er en af Norges mest markante litterære stemmer, og har fra debutromanen ‘Før du sover’ (1998) til sin seneste roman ‘De urolige’ indtaget en central position i den skandinaviske samtidslitteratur.

Hun har vundet en række priser og anerkendelser for sit forfatterskab. Udover at være forfatter er hun en toneangivende kritiker og kommentator med en international rækkevidde, en kritisk stemme i den offentlige debat, der viser, hvordan litteraturen også i dag formår at engagere, udfordre og stille spørsmål ved magt og autoritet.

På NORD holder hun foredrag med et personligt afsæt om litteratur, om at læse og skrive, om kunst og lyst – set i lyset af pandemien. 

Foredraget live streames direkte fra Litteraturhuset i Oslo til NORDs publikum. Det streames samtidigt til Kapittel-festivalen i Stavanger.  

"Hvis Linn Ullmann var dansk, ville hun blive udråbt til en moderne Tove Ditlevsen."
-    Danmarks Radio 

Foredraget er dette års såkaldte Kiellandforedrag, indstiftet af Kiellandsenteret i Stavanger, for at skabe et rum for at reflektere over litteraturens betydning og værdi for den enkelte og for samfundet. Den norske forfatter Alexander Kielland (1849-1906) regnes som en af "De fire store" i norsk litteraturhistorie (sammen med Henrik Ibsen, Jonas Lie og Bjørnstjerne Bjørnson). Han tilhørte det moderne gennembrud, og var en forfatter med en samfundskritisk pen, der var optaget af frigørelse, magtstrukturer og moralsk hykleri – en forfatter, der satte problemer under debat. Han boede i en årrække i Danmark og tilhørte kredsen omkring Edvard og Georg Brandes. 

Tak til Kapittel-festivalen og Kiellandsenteret og til Litteraturhuset i Oslo for samarbejdet. 

Linn Ullmann deltager på NORD stream via digital forbindelse i følgende arrangement: 
 

Linn Ullmann (N): Foredrag om kunst, lyst og litteratur
Transmitteres direkte fra Litteraturhuset i Oslo

Materialer