""

AFLYST Vigdis Hjorth (N)

26.07.23
Mød en af Norges mest prominente samtidsforfattere i samtale med datteren Line Hjorth om Sigrid Undset.

VIGDIS HJORTH (N) (f. 1959) er oversat til flere sprog og har vundet et utal af priser i Norge, blandt andet Gyldendalprisen i 2010 for sit samlede forfatterskab. I 2006 kårede Dagbladets læsere 'Hvis bare' (2001) til én af de vigtigste romaner de sidste 25 år.

Hjorth fik i 2016 sit store gennembrud I Danmark med den anmelderroste roman Arv og miljø; en autofiktiv historie om et arveopgør mellem søskende, om overgreb og tabuets magt.
Hun har senest udgivet romanen 'Femten år – det revolutionære forår' og bogen 'Kristin må væk' (på dansk i 2023).

'Kristin må væk' er en samtale om litteratur mellem mor og datter, forfatteren og litteraten. Da Vigdis Hjorth besøger Line Hjorth i hendes lejlighed i København, finder de ud af, at de begge er i gang med at genlæse Kristin Lavransdatter. Det fører til en levende samtale om kvinders rettigheder, om overgreb, om moderskikkelser og døtre og komplicerede kærlighedsforhold, der også er genkendelige i et nutidigt perspektiv. 

På NORD 2023 åbner Vigdis og Line Hjorth op for Sigrid Undsets forfatterskab – særligt 'Kristin Lavransdatter'. En samtale, der viser Undsets kompromisløshed, radikalitet og nutidige relevans. 
Læs mere om arrangementet her: Spotlight: Sigrid Undset

Materialer