Jesper Stein: Rampen

Hudløst ærlig biografisk roman om, hvordan en smertefuld skilsmisse trækker spor langt ind i fremtiden.

I sin biografiske roman, Rampen, har Jesper Stein skrevet hudløst ærligt om sin families opløsning. Han ser tilbage på sine forældres opslidende og uværdige skilsmisse og forsøger at forstå dem og sig selv, mens han ser sine egne dæmoner i form af et periodisk og massivt alkoholmisbrug i øjnene.

Sammen med sin storebror Peter, vokser Jesper op i villaen på Rampen i Risskov, og alt er tilsyneladende fryd og gammen, indtil Finn forlader Jytte efter 29 års ægteskab. Finn er 53, mens hans nye kærlighed og tidligere elev, Gitte, blot er 20 år. Jytte bliver boende i huset sammen med Jesper, men hun er så såret, vred og bitter, at det kommer til at forpeste hele hendes liv, og hun kræver udelt loyalitet af Jesper, som hun har et nærmest grænseoverskridende forhold til. ’Rampen’ er en stærk bog, som heldigvis sine steder også er ganske morsom.

Læs hele artiklen på Litteratursiden.dk.

Hør Jesper Stein fortælle om Rampen på YouTube

Stem og vind!

Du stemmer via Læsernesbogpris.dk. Vinderen af prisen og de 50.000 kr. bliver afsløret på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2021, som afvikles online den 8. april.

Jesper Stein - foto: Klaus Holsting
Jesper Stein - foto: Klaus Holsting
11.03.21