Ida Jessen: Kaptajnen og Ann Barbara

Ida Jessen er nomineret til Læsernes Bogpris for 'Kaptajnen og Ann Barbara', der er en mageløs og stilsikker historisk roman om hedens opdyrkning.

Kaptajnen og Ann Barbara er en storslået roman, skrevet med indsigt og indlevelse i en stram prosa, der understreger de gådefulde karakterer og tidens brutalitet. Hvor kom de fra, og hvad drev dem? Romanen er inspireret af virkelige personer og begivenheder fra opdyrkningen af heden midt i 1700-tallet.

Den 54-årige tyske kaptajn Ludwig von Kahlen slår sig ned det mest trøstesløse sted sydvest for Viborg, bygger et hus og går i krig med den umulige opgave at opdyrke heden. Kaptajnen er stærk, stolt og stædig. En dag flytter også den unge kvinde Ann Barbara ind, og en lille taterpige bliver efterladt af sin far. Den onde landsdommer og herremand Schinkel gør alt for at chikanere projektet. Dramaerne ruller, og spændingen stiger.

Ida Jessen har med sin mageløse og stilsikre roman virkelig fortjent nomineringen til Læsernes Bogpris.

Læs hele artiklen om Kaptajnen og Ann Barbara og nomineringen på Litteratursiden.dk.

Hør Ida Jessen fortælle om Kaptajnen og Ann Barbara på YouTube.

Læs om Kaptajnen og Ann Barbara på Litteratursiden.dk.

Stem og vind!

Du stemmer via Læsernesbogpris.dk. Vinderen af prisen og de 50.000 kr. bliver afsløret på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2021, som afvikles online den 8. april.

Ida Jessen. Foto: Mads Teglers.
Ida Jessen. Foto: Mads Teglers.
11.03.21