Marie Aubert
Foto: Agnete Brun

Marie Aubert

10.06.20
Marie Auberts forfatterskab understreger, at man ikke kan afvise dette irrationelle i mennesket, som vi kalder følelser. Norske Aubert gæster NORD med romanen 'Voksne mennesker'.

Marie Aubert (NO): (f. 1979) En af Norges nye, spændende stemmer. Hun debuterede i 2016 med novellesamlingen ”Må jeg komme med dig hjem”, som fik en begejstret modtagelse og mange læsere. Romanen ”Voksne mennesker” (2019, da.2020) er hendes anden bog. For den er hun indstillet til Bokhandlerprisen, som svarer til De Gyldne Laurbær i Danmark. 
 
Aubert skriver urovarslende præcist og med stor, men underspillet, humor om menneskelige relationer, ikke mindst de familiære, og om dé af livets bevægelser, som vi ikke selv er herre over. 
 
I ”Voksne mennesker” møder vi Ida, 40 år, single og måske parat til at få børn. Det er sommer, og hun skal i sommerhus med den nærmeste familie. Der er egentlig god grund til at være glad. Også på andres vegne – men er det let? Slet ikke. 
”Voksne mennesker” er et kammerspil, der ikke mindst afdækker de subtile magtdynamikker, der ligger i vores familieforhold. Det er er en roman om ensomhed, barnløshed, livsfaser, om jalousi og om at bevæge sig over de normalt accepterede moralske grænser. 
 
”Jeg er optaget af de situationer, hvor vi bliver den dårligste version af os selv.” 
- Marie Aubert 

Marie Aubert deltager i NORD 2020 via digital forbindelse i følgende arrangement: 


Fredag den 18. septmember (Dækket)

Kl. 12.30-13.15 Voksenfobi – en ny tendens i nordisk litteratur
Marie Aubert (N) i samtale med Tine Høeg (DK) Moderator:  Camilla Schwartz 

Materialer