Om dette arrangement

Tid
18:30 - 20:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Dækket
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Voksne

Margaret Atwood - livestreaming fra Den Sorte Diamant

29.10.24
Samtale mellem den canadiske forfatter Margaret Atwood og journalist Lotte Folke, live fra Dronningesalen i Den Sorte Diamant.

Med bidende satire og farverig fantasifuldhed har Margaret Atwood i mere end 60 år sat emner fra presserende samfundsdebatter på agendaen i litteraturen. Hun har skrevet om emner som ligestilling, klimakrise og et demokrati i fare i romaner, der er blevet til film, serier og popkultursfænomener. 

Udfordrende læseoplevelser

Med bøger som ’Alias Grace’ og ’Oryx and Crake’-serien har hun udfordret sine læseres syn på magt, klima, køn, racisme og religiøs fundamentalisme.

A Handmaid's Tale

Særligt ’Tjenerindens fortælling’, der blev filmatiseret af HBO til den populære tv-serie ’The Handmaid’s Tale’, endte med at slå Atwoods værkers almengyldighed fast. Serien og fortællingen er af mange blev set som en kommentar på amerikansk politik under Donald Trump, selvom den oprindeligt blev skrevet som en kritik af Reagan-æraens konservatisme og kvindesyn.

Atwood

Den prisvindende forfatter er en af de mest væsentlige og indflydelsesrige nulevende forfattere, særligt indenfor genrer som science fiction og spekulativ fiktion. Nu kan hun opleves til ’International Forfatterscene’ i Den Sorte Diamant, som Biblioteket Kulturværftet livestreamer fra.  

Lotte Folke

Atwood vil den 29. oktober være i samtale med Lotte Folke Kaarsholm, som er opinionsredaktør på Politiken og blandt andet tidligere vært i Deadline på DR. Hun har en kandidat i litteraturvidenskab og har interviewet forfattere fra hele verden.

Optakt ved bibliotekar og litteraturformidler Cecilie Riis

Som optakt til samtalen introducerer Cecilie Riis, bibliotekar og litteraturformidler på Biblioteket Kulturværftet til Margaret Atwood forfatterskab. Cecilie er både fan af det dystopiske og økokritiske i Atwoods forfatterskab, og hun vil også kort komme ind på hypen efter filmatiseringen af ’Tjenerindens fortælling’.

Praktiske oplysninger

Arrangementet foregår på Dækket.

Inden livetransmissionen vil der være mulighed for at købe vin, øl og vand på Dækket.

 

Materialer