Pia Stærmose skriver om kærlighed og katastrofer

13.11.23
Den lokale forfatter, Pia Stærmose, har skrevet en ny roman, der er udgivet på Byens Forlag november 2023. Bogen hedder ’Stille nu’ og foregår ligesom forfatterens første roman ’Fjord’ oppe i de norske fjelde.

”Min fascination af det norske ”wilderness” stammer helt tilbage fra et besøg i Vestnorge som 13-årig”, fortæller Pia Stærmose. Begge bøger foregår omkring den lille by Flåm ved Sognefjorden i Norge.

”’Stille nu’ er en roman om kærlighed og katastrofer. En voldsom natur danner ramme om menneskets grusomhed, og bogen kredser om overgreb på natur og mennesker.

En fortælling om en kvindes hævn og de dystre konsekvenser.” Sådan lyder starten af den appellerende bagsidetekst, og den fortsætter: ”Et gådefuldt landskab. En lavine af is og fortvivlelse. En kvinde leder efter sin elskede, som tilsyneladende er forsvundet, men der er noget, hun har overset. En fortælling der åbner for mørket i ethvert menneske. Hvor meget skal der til, før hjertet brister, og naturen viser sit sande ansigt?”

Nordisk serie fortsætter

”Bøgerne i min nordiske serie er "loosely connected" på den måde, at jeg henter mine karakterer i min første roman ’Fjord’ og undersøger dem nærmere,” fortæller Pia Stærmose. ”Indtil videre er omgivelserne også de samme. Men der er ingen fælles fortløbende storyline. Hver bog har sin selvstændige plotline.” Forfatteren fortæller, at hun skriver i ryk, så selv om der var 7 år mellem 1. og 2. bd. i serien er bog nummer 3 allerede på vej.

Pia Stærmose er klummeskribent, boganmelder og manuskriptforfatter. Hun har læst cand.ling.merc. på CBS og underviste tidligere på Helsingør Erhvervsgymnasium.

Læs mere om Pia Stærmose på Lokal Forfatterweb.

'Stille nu' kommer snart på biblioteket.

Materialer