""
"Kvinders historier interesserer mig"

Aktuel abortbog med bidrag fra Anne-Grete Nicolaisen

27.06.23
Dagen før 50-års dagen for abortens frigivelse i Danmark, den 23. maj 2023, udkom en ny debatbog om abort.

Bogen hedder ’Abort: Kan-kan ikke. Skal-skal ikke’ og er redigeret af Pia Deleuran for forlaget Narration Publication. Den lokale forfatter Anne-Grete Nicolaisen har bidraget med to fortællinger til antologien.

19 år – og gravid

Anne-Grete Nicolaisen fortæller, at en af hendes historier i antologien er et brev, hun skrev til sit barnebarn, da hun fyldte 19 år. ”Heri fortæller jeg om min egen 19 års-fødselsdag, der var dagen, hvor jeg fødte min datter. Jeg fortæller, hvordan verden lukkede sig om mig, og om hvordan mine planer for fremtiden så endegyldigt blev ændret, fordi jeg var blevet uønsket gravid og ikke opfyldte retten til at få foretaget legal abort.” Ved udgivelsen af bogen holdt forlaget en reception. ”Her havde jeg den glæde, at mit nu 20 årige barnebarn deltog til stor fornøjelse for både hende og mig,” slutter forfatteren.
 
Bogens bagside giver følgende indholdsdeklaration: ”12 beretninger, der på bevægende måde vækker til eftertanke og viser, hvorfor abortmuligheder er helt centralt at værne om og bør være kvindens valg, bakket op af en solid lovgivning…”
 
Læs mere om Anne-Grete Nicolaisen på Lokal Forfatterweb

Materialer