22
” Kvinders historier interesserer mig.”

Anne-Grete Nicolaisen

27.06.23
Anne-Grete Nicolaisen (f. 1945) skriver fagbøger om forskellige sider af kvinders liv. Hun bor i Helsingør.

Har bl.a. skrevet:

Abort: Kan-kan ikke. Skal-skal ikke. - Forlaget Narration Publication, 2023. Redaktør Pia Deleuran. To bidrag af Anne-Grete Nicolaisen. 

MOR – en antologi om moderskab. - Forlaget Narration Publicaton, 2017. Redaktør Pia Deleuran. Et bidrag af Anne-Grete Nicolaisen. 

Hinkesten og Helgoland: en interviewfortælling om kvinder, der var klassekammerater på Øresundsvejens skole i 1950’erne. – Skriveforlaget, 2012. 
 

Hvad skriver du om?  

Jeg skriver faglitteratur og bibliografier om kvindeliv. Det er jeg bedst til, og det, jeg skriver, bliver pænt modtaget i pressen.  Ugebladet Søndag skrev blandt andet om min bog, ’Hinkesten og Helgoland’:

”…Det er et skønt tidsbillede af 50’erne… Læs den og nyd beretningerne om livet i et arbejderkvarter anno 1952.”
 

Hvad inspirerer dig?

Min inspiration til bogen om kvinderne fra et københavnsk brokvarter i 1950’erne kom fra min egen pigeklasse, som jeg mødtes med, efter at vi ikke havde set hinanden siden, vi gik ud af skolen for et halvt århundrede siden. Jeg fik lov at interviewe hver enkelt i deres hjem, så foruden min egen historie, indeholder bogen også pigernes historie spejlet i samtiden.
Kvinders historier interesserer mig.


Pia Deleuran har inspireret mig til at bidrage til de to antologier. Pia har stiftet Den fortællende karavane, hvor skiftende kvinder har bidraget til kvindelivstemaer. Der er udgivet i alt 5 bøger i denne række af antologier.
 

Har du et lokalt yndlingssted?

Jeg har faktisk en yndlingslokalitet: Det er badebroen ved Trykkerdammen, hvor jeg er i bestyrelsen, og hvor jeg bader hver morgen året rundt. Det er magisk at følge skyernes gang over himlen og vandet, alt sammen så forskelligt fra dag til dag.

Materialer