
SkoleNORD
NORD er en årlig litteraturfestival, der synliggør den nordiske mangfoldighed og det nordiske slægtskab gennem et fokus på litteraturen. Litteraturfestivalen har et særligt skoleprogram for børn og unge.
Her kan elever fra udvalgte klassetrin opleve det nordiske sprog i et møde med nordisk børne- og ungdomslitteratur og fortællinger.
Arrangør: Helsingør Kommunes Biblioteker. Teaterforestillinger sker i et samarbejde mellem Helsingør Teater og Helsingør Kommunes Biblioteker.
NORD – Silkesød/Snill – bog og film
I forbindelse med NORD, Nordisk Litteraturfestival i Helsingør, inviteres alle 1. klasser til oplæsning og film på Biblioteket. Vi læser og fortæller om billedbogen Silkesød af Gro Dahle, og eleverne ser efterfølgende filmen Snill på norsk. Undervejs sættes der fokus på nogle af de ord, vi har fælles og nogle af dem, der er forskellige. Klassen får en goodiebag med hjem med materiale til at arbejde videre i klassen med Gro Dahles bog.
Formål med læringsaktiviteten:
- At eleverne får kendskab til det norske sprog igennem litteratur og film.
1. klasse - 1 lektion - Biblioteket Kulturværftet
Fra onsdag d. 1. september til fredag d. 10. september.
NORD – I guder – en fortælling om kampe og intriger mellem de nordiske guder
Jesper la Cour Andersen, iført 11 roller, fører sit publikum igennem gudeverdenens intriger. Oplev den mægtige krigsgud i aktion, en luskegud, der beder om gode idéer, og kærlighedsgudinden få nok af det hele. Se en kleppert af en hingst hjælpe en gnom af en bygmester. Hold fast når Thor kommer hjem og hører, at Freja skal giftes.
Formål med læringsaktiviteten:
- At eleverne får kendskab til den nordiske kulturarv gennem en dramatiseret fortælling om de nordiske guder.
4. klasse - 1 time - Biblioteket Kulturværftet
Onsdag den 1. september, torsdag den 2. september og fredag den 3. september.
NORD – Ivalu – graphic novel af Morten Dürr illustreret af Lars Hornemann
Mød forfatteren og illustratoren til den meget roste graphic novel Ivalu, en tragisk og smuk fortælling om incest og misbrug i en lille grønlandsk bygd. Dürr og Hornemann fortæller i børnehøjde om ting, det kan være svære at tale om. De viser og læser hele bogen på flotte slides og fortæller om deres research i Grønland. Med udgangspunkt i FN’s børnekonvention og Verdensmålene sætter de fokus på et svært emne, og stiller spørgsmålet ”hvem har ret til at fortælle hvis historie”. Et stærkt værk om et svært emne.
Gratis værkforløb udarbejdet af Dansk/psykologisk forlag.
Formål med læringsaktiviteten:
- At eleverne får indsigt i den grafiske romans virkemidler og at eleverne reflekterer over romanens temaer i forhold til egen og andres livssituation.
8. klasse - 1 time - Bibliotek Kulturværftet
Onsdag den 8. september og torsdag den 9. september.