Harald Toksværd
”Jeg skriver om egoets kamp med sig selv, selvforståelsens skrøbelighed og vores søgen efter tryghed, i steder, i os selv og i andre mennesker.”

Harald Toksværd

23.06.20
Harald Toksværd (f. 1997) er opvokset i Tikøb, men bor nu på Nørrebro i København. Han skriver poesi for unge og voksne

Har bl.a. skrevet

Veni veni veni - Emeritus, 2020
Amerika18 – rejsedigte. – Emeritus, 2018 (Sammen med Valdemar Kjærulff)
HAMLØS : en antologi af Helsingørs unge. - Ungdomsskolen, HKB og Helsingør Kommune, 2017
Afløbsrens : mental raw food til din indre rottweiler. – Emeritus, 2017

Hvad skriver du om?

Hvis jeg skulle sætte mig på nogen retning, ville det være romantisk nihilisme; søgen efter skønhed i meningsløsheden, eller accepten af, at skønheden eksisterer i kraft og ikke på trods af meningsløsheden. Jeg skriver om egoets kamp med sig selv, selvforståelsens skrøbelighed og vores søgen efter tryghed, i steder, i os selv og i andre mennesker. Om de fælder, vi falder i under den søgen, og om jagtens endegyldige skuffelser

Hvad inspirerer dig?

På et lavpraktisk plan inspireres jeg primært af mine rejser på tommelfingeren og forholdet til mennesker i mit liv, både de, der eksisterer længe og de, der er flygtige. Med de rigtige øjne er livet fyldt med store oplevelser og indtryk, og jeg mener, at mine følelser er spildt, hvis de ikke ender i udformningen af kunsten, for dér findes det reneste udtryk og den endelige forløsning.

Har du et lokalt yndlingssted?

Størstedelen af mine teenage-år er brugt i Musikhuset Elværket, som jeg har et tæt bånd til. Men mit yndlingssted i byen er klostergården. Dér eksisterer en hel unik fred, som jeg aldrig har fundet andetsteds, som en tidslomme midt i byen. Specielt i foråret, når det gamle træ lige er sprunget ud, og hele haven lugter af klatreroser.


Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.

 

Materialer