Billede af zombiebøger
Dyk ned i zombiernes bloddrypende univers

Zombierne kommer!

27.10.23
De er topuhyggelige og monsterklamme, men zombierne bliver alligevel ved med at fascinere og skræmme os i bøger, spil og film. Læs om vores bedste zombieanbefalinger til børn - og et par stykker til de voksne.

Letlæste zombiebøger

Det er ikke for børn, når horderne af frådende zombier kommer krybende på jagt efter menneskekød. Og dog. Ligesom nogle voksne elsker gysere, mens andre holder sig langt væk, er nogle børn glade for en god zombiefortælling med fuld effekt på splat og hjernemasse. Heldigvis findes der flere letlæste serier til de uforfærdede.

Skøre og actionfyldte zombiebøger

For de børn der ikke er så meget til gys, findes der heldigvis en hel underkategori af zombiefortællinger, hvor fokus er på action og humor frem for gys. Her er zombierne ofte mere fjollede end skræmmende, som i ’Zombie Diaries”, hvor folk begynder at forvandle sig til zombiekøer! Der er endnu flere zombie(kæle-)dyr på færde i serien 'Død, splat og pelsdyr'.

Zombiefeber

Herunder finder du zombiebøger for børn og unge +10 år, hvor der er skruet lidt op for uhyggen, men også for de mange moralske og etiske lag der findes i zombiefortællingerne. Zombierne er skræmmende, fordi de er en del af os, og kan repræsentere alle menneskets skyggesider.

Nørdede zombieanbefalinger for voksne

Til sidst kommer her en håndfuld anbefalinger til de voksne. Zombievirussen spreder sig fra tegneserier som 'The Walking Dead', til playstationspil som 'The Last of Us' og ud i bøger som "World War Z". Fælles for disse, er at de populære zombiefortællinger har spredt sig ud over flere medier, og ofte både findes som serie, spil og fysisk bog.

Tags