Fokusområder

Det skal være let at vælge læsning til, også selvom du lever i en travl hverdag. Som en del af strategien frem mod 2025 vil vi skabe litterære oplevelser, der giver perspektiv på livet. Digitalt, fysisk og i lyd og tekst.

 

Hos os møder borgerne en litteraturformidling, der giver øget læselyst og læseglæde, og de skal gå fra biblioteket med litterære oplevelser, der giver perspektiv på eget og andres liv. Det er derfor, at læsning er vigtigt! Det er derimod ikke vigtigt, om borgerne helst vil lytte til en bog, læse den fysisk eller digitalt, eller om de vil komme til en oplæsning.

Fokus er på aktiviteten at læse, fælleskabet og dialogen om læsning og litteratur. Kort sagt skal vi både formidle, hvordan læsning kan vælges til i en travl hverdag og samtidigt formidle god litteratur – hvad skal jeg læse?

Borgerne lytter mere til lydbøger og podcast, de besøger bibliotekerne digitalt, og en stor del af deres kulturforbrug sker hjemme og på farten. For at styrke adgangen til litteratur og læsning skal biblioteket rykke ind i hverdagen og være tydeligt tilstede der, hvor borgerne er.

Derfor ønsker vi, at ikke kun den fysiske formidling, men også den digitale formidling bliver en del af vores hverdag.

Det skal være let at vælge læsning til. Og det gør vi ved at arbejde for at fjerne forhindringer for læsning og lytning og ved at sidestille de digitale og fysiske medier. Desuden ved at prioritere og bruge den populære kvalitetslitteratur til at synliggøre mindre kendt kvalitetslitteratur.

Vi vil gennem et bredt samarbejde med aktører, der har læsning og litteratur som et fokusområde, samle borgerne om en læsedagsorden og udvikling af en læsekultur. Målet er at række bredere ud og at få flere til at læse. Specielt vil vi bygge videre på vores stærke samarbejder med institutioner og partnerskaber for at styrke læsningen blandt børn, unge og børnefamilier.

Vi vil prioritere at udvikle vores formidling, så samlingen formidles aktivt, uanset hvilket læseformat du foretrækker. Og i udlånet vil du møde tilbuddet om og muligheden for enten at læse digitalt, fysisk eller ved at lytte.