The fall of the Berlin Wall in 1989

Tirsdag 12. november

18:00 - 21:30

Espergærde

For voksne

100 kr.

30 år uden muren i Berlin – med Haubek og Ubbesen

for voksne
I november 2019 er det 30 år, siden Berlin-muren faldt. Den aktion betød kommunismens endeligt og afslutningen på en epoke i Europas historie med had, pigtråd og kold krig.

Anne Haubek og Thomas Ubbesen (mangeårige DR-udenrigsjournalister) har gennem efteråret og vinteren 2018/19 rejst med tog og bus til de yderste hjørner af den gamle østblok og mødt mange af vores østeuropæiske naboer. De har talt med almindelige mennesker, hvis skæbner er formet af kommunisme og undertrykkelse, som blev kastebolde for historien, og som nu har levet 30 år under en for dem næsten ubegribelig ny verdensorden. 

Østeuropæerne – 30 år efter Berlin-murens fald

Hvad tænker de i dag om de 30 år, der er gået? Og hvordan tolker de deres eget lands historie? Haubek og Ubbesen fortæller om en rejse i øjenhøjde gennem 15 østeuropæiske lande og om at forsøge at fatte østeuropæernes skæbne. Det gør de i deres helt aktuelle bog 'Vi var folket', der netop er udkommet på Gyldendal, og det gør de i foredraget på Espergærde Bibliotek.

Læs mere om Berlinmuren på Da en forhadt mur blev revet ned

Fællesspisning 

For at komme i den rigtige stemning indledes aftenen med fællesspisning af en stor gryde borsjtj – den velsmagende rødbedesuppe, der nydes i mange østeuropæiske lande. Café Kaffeblomst leverer suppen, som er inkluderet i billetprisen sammen med et glas vin eller vand.

Tilmelding på billetten.dk eller på biblioteket.

 

Tilføj kommentar

Materialer: 
Flere arrangementer Tirsdag 12. november

Event Dato