Podcast til forældre om læsestart

12.04.23
Er det blevet tid til at knække læsekoden for dit barn? Lyt dig frem til, hvordan du kan hjælpe dit barn godt i gang.

Børnebogcast. 22, Begynderlæsning og skolestart

Udgivet af Københavns Biblioteker

Børnebibliotekaren Julie og Laila har inviteret lærer Josefine Lergaard Piihl ind i "studiet" til en snak om begynderlæsning. I podcasten er der konkrete tips og tricks til, hvordan forældre kan støtte op om læsestarten. Børnebibliotekaren kommer også med gode anbefalinger til begynderbøger. En podcast med forståelse for, at læsestarten kan være svær.

Nu tænker du måske, hvordan hjælper jeg så mit barn godt i gang. Her er nogle forslag til podcasts, som kan give dig inspiration og viden til at støtte op om begynderlæsningen.

Børnebogcast. Rim og læsestart med Marianne Iben Hansen

Udgivet af Københavns Biblioteker

Børnebogcast har inviteret forfatter Marianne Iben Hansen til en snak om vigtigheden af højtlæsning, læseglæde og læsestart. Marianne skriver bøger med rim og remser og er især kendt for bogen ’Axel elsker biler’. Rim og remser er en rigtig god indgang til læsning. Marianne er i samtale med børnebibliotekarerne Laila Heskjær Myrwick, Dorte Rugtved og Julie Arndrup

Podcast: Læsning og læselyst

Udgivet af Spørg om skolebørn

Podcasten handler om forældres udfordringer med at få børnene til at læse. Vi møder både forældre, Torben Mundbjerg, som er ekspert i læsning og læselyst og Maria Thrane, som er læsevejleder. I podcasten snakker de blandt andet om hvordan forældre kan støtte sit barns læsning, om hvorfor læsning i hjemmet er så vigtig og er det godt nok at læse tegneserier eller lytte til lydbøger.

Lyt til podcast på via www.skoleborn.dk

Husk, at det er helt normalt, hvis det tager tid at komme i gang med at læse, og at det er vigtigt at huske, at børn lærer i deres eget tempo.
På Helsingør Biblioteker har vi masser af begynderbøger, og vi vil med glæde hjælpe jer.

Vi ønsker jer en god læsestart.