Gør læsning til en leg

17.04.23
Få inspiration til at lave familielege med bøgerne.

Dit barn skal i gang med at læse, og sammen sætter I jer med en bog med få ord.
Det kan godt blive lidt ensformigt, men der er hjælp at hente.
På ’Bibliotekernes læsespor’ finder I inspiration til læseaktiviteter, så I sammen kan styrke glæden ved sprog, bøger og læsning.

Vi har udvalgt 3 legekoncepter, som passer til begynderlæseren.

Bogmærker med bevægelser

Læs, mens du gynger eller står på et ben

Få en anderledes læseoplevelse, når læsning og bevægelse bliver koblet sammen. I laver en række bogmærker, hvor der står en bevægelse på. Det kan fx være læs, mens du går baglæns, gå et skridt frem ved hvert punktum eller læs, mens du står på et ben. Find vejledning og skabeloner på hjemmesiden læsesporet.

Kreativ leg med Sallys far, Nomerne og bette bøv

Sammen læser I en bog og bagefter slipper I kreativiteten løs. Læs fx Nomerne og byg et monster af genbrugsmaterialer. Når monsteret er lavet, kan I finde på en historie om monsteret og skrive historien ned. Find vejledning og skabeloner på hjemmesiden læsesporet.

Læs, tegn, mal og grin 

Læs bogen ’Drillepind’ Af Tobias Dybvad, Marie Stegger Schmidt Jeanet Trebbien. Nu er der lagt op til forskellige lege. I kan fx lave rollespil med Drillepind. I leger med de forskellige karaktertræk. Fx hvordan taler Kong Gulerod, eller dans som en dansemus. Børnene kan også farvelægge tegningerne fra bogen, mens I evt. har en snak om bogen. 
Find vejledning og skabeloner på hjemmesiden læsesporet

 

Hvad er læsesporet?

’Bibliotekernes Læsespor’ er et samarbejde mellem landets biblioteker. På læsesporet kan I finde inspiration til læseaktiviteter, idéer til at skabe læsefællesskaber og til at dyrke læseglæden. Læsesporet er til børn og unge i alderen 6-16 år.

Det kan være I selv kan finde på idéer til lege til jeres favoritbog. Vi ønsker jer god læselyst og leg.