Forfatterbesøg

29.10.20
Flere gange om måneden samles flere hundrede elever på Biblioteket Kulturværftet eller på Espergærde bibliotek for at møde dygtige og aktuelle danske børne- og ungdomsforfattere.

I september måned er det både blevet til besøg af forfatterne Marianne Iben Hansen og Ida-Marie Rendtorff samt tegner og forfatter Jan Kjær.

Marianne Iben Hansen fortalte levende de fremmødte 2. klasser om sin begejstring for rim og remser. Klasserne fik også læst historien om Lille Frøken Pingelpot højt og alle deltog i et fælles rap-kor, hvor ord som ”æggebakke” og ”kattemad” pludselig fik helt nyt liv og betydning.
Efterfølgende er skolebibliotekerne rippet for titler og utallige forældre sendt på biblioteket efter ”Fikkedik og Falderina”, ”Aksel elsker biler” og ”Av det gør nas”.

Ida-Marie Rendtorff fortalte 5. klasser om, hvordan hendes eget livs sære og spændende begivenheder ofte er inspiration til de spændende bøger hun skriver. 
Der var stor spørgelyst blandt eleverne, som fik svar på alt fra hvorfor Ida-Marie som barn brækkede gulvet op i sit værelse til hvordan hun endte som forfatter i Espergærde i dag.