Begynderbøger på Kulturværftet
Begynderbøger på Kulturværftet

Find begynderbøgerne i børnebiblioteket

06.07.23
Klar til læsestart? Find vej til begynderbøgerne, og gode tips om hvordan I vælger de rigtige bøger, når læsekoden skal knækkes.

Find begynderbøger på Kulturværftet

  • Find vores begynderbøger i den første hvide krybbe ved det store runde gulvtæppe.
  • De allerletteste bøger hedder "lydrette" og står i første del af krybben.
  • Lydrette bøger er delt i niveauerne 0, 1, 2 og 3. Det er bøger, hvor teksten primært består af lydrette og lydnære ord samt de 120 mest hyppige (ikke-lydrette) ord. Derfor er de gode at starte med.
  • På labellen bag på bogen, står der typisk et lix-tal og let-tal bagpå.

Bagsiden af begynderbog

  • Hvis dit barn allerede læser lidt længere ord, kan I prøve med begynderbøgerne længere til højre i krybben. Her står bøgerne efter tema (f.eks ”dyr” eller ”gys”) eller i serier.
  • Alle begynderbøgerne har et lix-tal under 10. Bøgerne står blandede i niveau, så også her er det en god idé enten at kigge på bagsiden, eller at prøve at slå op på en side og læse sammen med barnet, for at finde en bog der passer i sværhedsgrad.
  • Kig på de laminerede kort, som f.eks giver overblik over alle titlerne i en serie, målgruppe samt lix- og let-tal.

Begynderbog oversigt

Begynderbøger på Espergærde Bibliotek og Hornbæk Bibliotek

Espergærde Bibliotek

Begynderbøgerne står mod den ene yderside af labyrinten, mod billedbøgerne. Her finder du lydrette bøger i venstre side, og begynderbøger længere til højre.

Hornbæk Bibliotek

På Hornbæk Bibliotek står begynderbøgerne i bladrehylder op mod bagvæggen i børnebiblioteket. Her finder du begynderbøger til venstre i hylderne.

For begge biblioteker gælder det, lidt forenklet sagt: jo længere til venstre jo lettere materialer. Her kan du selvfølgelig også bruge bagsiden af bøgerne eller de laminerede kort, til at finde mere information.

Og husk, I er altid velkomne til at spørge en bibliotekar om hjælp til at finde bøger til læsestart!

Guide til begynderlæsning

Det kan være svært at finde rundt i begreber som let-tal og lix-tal. Læs vores guide til begynderlæsning, og få overblik over begreberne, og tips til at finde en bog med den rette sværhedsgrad til dit barn.

Læs artiklen her

Tags
Materialer