Læse

Ny nordisk litteratur – spinoff på nORD

Læse Af: Biblioteket 31. Oct 2016 0 kommentarer
Tags: 
Her er nogle litterære højdepunkter, hvis du gik glip af litteraturfestivalen nORD i september.

Af Hanne Pedersen, bibliotekar og medarrangør af nORD

Ofeigur Sigurdsson: Vildmark

Er du vild med islandsk kultur? Så må du læse den fabulerende roman, ’Vildmark’ om en østrigsk stednavneforsker, der på en ekspedition ind over Vatnajökull  kommer gruelig meget igennem. Der er ikke mange punktummer i Sigurdssons sprog, men til gengæld masser af tør humor.

Helga Flatland: Bliv hvis du kan, rejs hvis du må få

’Bliv hvis du kan, rejs hvis du må’ hedder den første af tre bøger om, hvordan en vejsidebombe i Afghanistan kan få konsekvenser for en hel lille bygd i Norge. Med stor psykologisk indsigt beskriver Helga Flatland, hvordan sorgen over tre mistede sønner ødelægger familiebånd og afsporer fremtidsplaner for unge og gamle i bygden.

Carsten Jensen: Den første sten

Mens Flatlands bøger foregår i Norge, har Carsten Jensen skrevet en actionmættet krigsbog om en deling danske soldater, som gennemlever krigens gru i Afghanistan. Vi kommer ganske tæt på de unges oplevelser og tanker, og da det viser sig, at ikke alle er på samme side, bliver romanen svær at lægge fra sig.

Katja Kettu: Jordemoderen

Katja Kettus bog ’Jordemoderen’ er et barskt møde med den laplandske natur og menneskers overlevelsesstrategier i krigstid. Den finske jordemoder Vildøje forelsker sig lidenskabeligt i den tyske officer Johannes, som hun følger i alt – selv til et modbydeligt arbejde i en fangelejr. Katja Kettu skriver fængslende - sanseligt og råt.  

Kjell Askildsen: Venskabets pris

Her er en godbid til dig, der har svært ved at finde tid til skønlitterær læsning. Kjell Askildsens noveller rammer direkte ind i hverdagen for os reserverede og analyserende nordboere. Læs en novelle af Askildsen, mens du venter på tid til Karl Ove Knausgaard.

Se også

Tilføj kommentar

Materialer: