Ordbøger og leksika

Børn Af: Biblioteket 12. Oct 2017 0 kommentarer
Her kan I finde ud af hvordan ord staves, og hvad de betyder.

Den Store Danske
Stort leksikon med korte artikler om alverdens emner. Sproget i dette leksikon er rettet mod unge og voksne. Fri adgang.

Gyldendals Røde Ordbøger
Den kendte, røde ordbog fra Gyldendal. Med adgang til ordbøger på dansk, engelsk, fransk, italiensk, norsk, spansk, svensk og tysk. Adgang hjemmefra.

Encyclopedia Britannica online
Dette er det største engelsksprogede leksikon i verden. Leksikonnet har udførlige artikler ment for tre grupper: Junior, student og adult. Indenfor de tre grupper er der op til tre sværhedsgrader. I de letteste artikler kan man markere et hvilket som helst ord og få en engelsk definition af ordet. De letteste artikler henvender sig til engelsksprogede børn fra ca. 10 år – og kan derfor fint bruges af alle børn der er gode til engelsk. De sværeste artikler er for engelsksprogede voksne med et godt greb om sproget og kan bruges til unge og voksne med avancerede engelskkundskaber. Fri adgang.

'Fri adgang' og 'Adgang hjemmefra'

'Fri adgang' betyder, at du ikke behøver pinkode eller login. 'Adgang hjemmefra' kræver, at du bor i Helsingør Kommune, og at du har pinkode til biblioteket, så du kan logge på hjemmefra.

Tilføj kommentar