Ny låner

Bibliotek Af: Biblioteket 27. Jun 2018 0 kommentarer
Velkommen til 300.000 bøger, film, spil, e-bøger, netfilm og musik-cd’er for både børn og voksne

Bliv låner

Hvis du ikke allerede ER oprettet som låner: Alle, der bor i Danmark, kan bruge biblioteket. Du kan blive oprettet som låner med NemID eller ved at henvende dig til bibliotekets personale. For børn og unge under 15 år kræves, at en forælder/værge udfylder og underskriver en indmeldelsesblanket. Husk dit sundhedskort. Læs mere under Låneregler
 

Her finder du biblioteket

Helsingør Kommunes Biblioteker består af et hovedbibliotek på Kulturværftet og lokalbiblioteker i Espergærde og Hornbæk. Du kan også hente og aflevere biblioteks-materialer i Bølgen i Ålsgårde. Derudover kan du selv lukke dig ind på bibliotekerne i Espergærde og Hornbæk. 
 

Gå på biblioteket hjemmefra

Her på helsbib.dk kan du søge og reservere bøger, film, spil, musik og tidsskrifter. Når det reserverede er klar til dig, vil du modtage en e-mail (eller sms) med besked om, at du kan hente det. Under Min side (øverst til højre) kan du se, hvad du har lånt, afleveringsdato osv. Du logger på med dit cpr-nummer/pinkode eller med NemID.
 

E-bøger, netfilm og andre digitale services

Du kan via biblioteket downloade og streame film (på Filmstriben), e-bøger (på eReolen), internationale tidskrifter (på RBdigital Magazines) og læse internationale aviser (på Press Reader). Du kan også søge i store internationale databaser, kaldet Netbaser. Alt sammen helt gratis!
 

Hvis IT er lidt svært

Hvis du for eksempel har brug for hjælp med at hente e-bøger ned til din tablet, til at bruge mus, til at søge her på hjemmesiden eller til at finde rundt i Borger.dk, er der hjælp at hente på biblioteket. Du kan møde op i bibliotekets IT-caféer.
 

Arrangementer og udstillinger

I vintersæsonen er der næsten daglige workshops, udstillinger, forfatterpræsentationer, film, teater og debatforedrag m.m. på bibliotekerne. Hent programmet på biblioteket eller se det under Oplev.
 

For studerende 

Skoleelever og studerende kan booke studierum i Espergærde og på Kulturværftet. Mange studerende har glæde af bibliotekets netbaser. Læs mere om de særlige tilbud til studerende.
 

For børn

Børnebibliotekerne er udover bøger, musik, film og spil også fyldt med gode oplevelser. Her er der mulighed for at møde andre børn og forældre og skabe nye bekendtskaber. På børnebibliotekerne i Espergærde og på Kulturværftet er der også legestue og sundhedsplejersker. Se tilbuddene til børn og deres forældre.
 

Det vidste du måske ikke

  • Lån klimapistoler (måler 'kuldebroer' i din bolig)
  • Køb et regnslag, hvis nu uheldet er ude
  • Alle børn på 3 måneder fra Helsingør får en bog
  • Hornbæk Bibliotek er også turistinformation
  • Lån Alt for Damerne, Komputer for Alle og andre blade med hjem (dog ikke nyeste nummer)

Læs mere om Helsingør Bibliotekers privatlivspolitik og databeskyttelse her.

 
 
 
 
 

Tilføj kommentar

Materialer: