Museerne Helsingørs udstilling på Biblioteket Kulturværftet: Turen går til Helsingør

23.06.23
Torsdag den 22. juni åbnede Helsingør Kommunes Biblioteker i samarbejde med Museerne Helsingør for en ny publikumsoplevelse på Biblioteket Kulturværftets 2. etage.

Det er med udstillingen ’Turen går til Helsingør’, som fortæller om den fascinerende historie om Helsingør som rejsedestination gennem 600 år. I forlængelse af udstillingen kan publikum besøge et ’Inspirationstorv’ med spændende litteratur, der relaterer til udstillingen ’Turen går til Helsingør’.

Det er gratis at besøge udstillingen, og det kan med fordel ske i forbindelse med et besøg på biblioteket. 'Turen går til Helsingør' er blevet til i et samarbejde mellem museerne Helsingør og Helsingør Kommunes Biblioteker.

Udstillingen er første skridt i udviklingen af en ny fælles publikumsoplevelse på Kulturværftet.

Udstillingen er skabt i tæt samarbejde med designbureauet Torden & Lynild.

Om udstillingen

Vi inviterer dig til at træde ind i denne fortryllende udstilling, hvor du kan lade dig fascinere af Helsingørs rolle som en rejsedestination gennem tidens gang.

Lad din nysgerrighed guide dig, og lad rejsens ånd opsluge dig. Udstillingen inviterer dig med på en enestående rejse gennem tid og rum, hvor du kan dykke ned i den fascinerende kulturhistorie, der omgiver denne smukke by. Fra Øresundstoldens æra, hvor Helsingør var et pulserende handelscentrum, hvor rejsende strømmede til for at betale told og handle, til i dag, hvor byen fortsætter med at tiltrække turister fra hele verden.

Dyk ned i fortidens historie, gå på opdagelse i spændende billeder og genstande, og lad dig inspirere af Helsingørs betagende rejsefortælling. Oplev, hvordan byen har været en smeltedigel for forskellige kulturer og nationaliteter, der har beriget dens historie og kulturarv.

Velkommen til en uforglemmelig rejse ind i Helsingørs rejsehistorie!