Bibliotek

Bliv frivillig på biblioteket

Bibliotek Af: Biblioteket 8. Feb 2017 0 kommentarer
Har du ekstra tid i hverdagen, og har du lyst til at hjælpe andre, kunne du overveje at blive frivillig på biblioteket.

Du kan være frivillig på mange måder. Du kan være lektiehjælper, hjælpe andre i bibliotekets it-caféer, udarbejde manuskript til Lydavisen eller hjælpe til ved bibliotekets mange arrangementer. 

It-café

Er du god til it, for eksempel computere, internet, iPad, smartphone, e-mail eller NemID, og har du lyst at hjælpe andre med at klare sig bedre ved tastaturet og på de digitale medier, er det måske lige dig vi mangler. I øjeblikket kunne vi godt bruge hjælp ved Hornbæk Biblioteks it-café.

Lektiehjælper

Vi kan næsten altid bruge frivillige lektiehjælpere, lige nu mangler vi hjælp til lektiecafeen på Abildvængets Bibliotek. Din alder og uddannelse betyder mindre, når bare du er god til at omgås børn og unge, og du har lyst til at hjælpe dem med skolearbejdet. Bemærk, biblioteket indhenter børneattester på de frivillige.

Arrangementer

Biblioteket i Espergærde har et udstrakt samarbejde med områdets kunst- og foreningsliv og en livlig udstillingsvirksomhed med værker af professionelle såvel som amatører. I den forbindelse søger vi kulturfrivillige, der kunne give en hjælpende hånd med forberedelse og afholdelse af div. arrangementer.

Lydavisen

Svagtseende, blinde og andre borgere, der på grund af handicap er ude af stand til at læse trykt tekst, kan gratis modtage Lydavisen en gang om ugen. Lydavisen består af udvalgte artikler fra Helsingør Dagblad, Frederiksborg Amts Avis og Lokalavisen Nordsjælland indlæst på cd. Denne cd bliver produceret på Espergærde bibliotek i samarbejde med frivillige, og vi mangler i øjeblikket frivillige til at varetage opgaven med at udarbejde manuskript til oplæserne.

Bliv frivillig!

Biblioteket og borgerne sætter stor pris på frivillige og engagerede borgere, som bruger deres overskud på andre. Du kan få nye oplevelser, venner, erfaring og netværk. Derudover afholder biblioteket hvert år et par arrangementer kun for de frivillige. Skriv til Sanne Gorski Vestergaard sgo67@helsbib.dk hvis du vil høre mere, eller hvis du vil være frivillig.

Tilføj kommentar