Jeppe Bangsgaard Foto: Asger Mortensen
Foto: Asger Mortensen

Lokal forfatter er topnavn til NORD

24.08.20
På NORD 2020 kan du møde en lokal forfatter på festivalen, nemlig Jeppe Bangsgaard, der bor i Snekkersten. Hans bog ”Værksteder” udkommer på NORD.

NORD - Nordisk Litteraturfestival er på trapperne - det foregår den 18. og 19. september på Kulturværftet. Læs mere om festivalen her.

Hvad gør forfatteren, når der ikke er mere at skrive?

Hvordan opstår inspirationen? Og hvad stiller man op, når strømmen af ord slutter? I forbindelse med årets NORD udkommer en ny bog om det sted, hvor ordene bliver skabt. Kulturjournalist og tidligere litteraturredaktør på Berlingske Tidende Jeppe Bangsgaard har sammen med fotograf Asger Mortensen besøgt en række nordiske forfattere, der inviterer os ind i deres skrivestuer med overspringshandlinger og vildskab.
Det er blevet til bogen ”Værksteder - at skrive i lys og mørke”. Udvalgte fotografier fra bogen udstilles samtidig på Kulturværftet under og efter festivalen.

Hør mere om bogen på NORD

”Værksteder - at skrive i lys og mørke” udkommer på forlaget Grønningen 1 den 18. september. I bogen medvirker Per Petterson, Sofi Oksanen, Auður Ava Ólafsdóttir, Kjell Westö, Naja Marie Aidt, Lina Wolff, Helle Helle og Jón Kalman Stefánsson.
På NORD – Nordisk Litteraturfestival kan du om lørdagen den 19. september møde Jeppe Bangsgaard i samtale med Naja Marie Aidt, Lina Wolff, Helle Helle og Kjell Westö, hvor de med udgangspunkt i bogen fortæller om det mentale og fysiske skriverum, og giver os indblik i deres rutiner, ritualer, overspringshandlinger - alt det, der gør det muligt at skrive en roman.

Læs mere om arrangementet her. 

Tags