Estrid Dyekjær: ”Jeg skriver fiktion om det store og vigtige drama, som ethvert menneskeliv er.”

’Hvor du er’ – Estrid Dyekjær skriver novelle til corona-bog

22.06.20
Den lokale forfatter Estrid Dyekjær, der har roman nummer tre på vej, er sammen med otte andre forfattere på Byens Forlag gået sammen om en meget aktuel udgivelse.

Det drejer sig om novellesamlingen ’Hvor du er', som med udgangspunkt i statsministerens og dronningens bud om, at vi skal blive, hvor vi er, handler om coronakrisens påvirkning af vores hverdag p.t.

I det digitale nyhedsmagasin Kulturmonitor 1.4. 2020 fortæller Estrid Dyekjær om bogen: “Novellerne er fiktion om corona, hvor tanker, frustrationer, frygt og fordomme flyder imellem linjerne for at skabe et vidnesbyrd om en global krise, der hverken kan løses med penge, politik eller oprustning, og hvor vor tids mest knappe ressource – tid – er blevet det eneste, vi har alt for meget af. Ved at skrive, mens krisen udvikler sig dag for dag, kan forfatterne bidrage med et stykke litteratur, der er fiktion og virkelighed på samme tid.”

Byens Forlag har fat i et både dramatisk, hverdagsagtigt og yderst aktuelt tema, og udgivelsen bliver lidt af et eksperiment. “Essensen og følelserne kan ikke i eftertiden beskrives lige så intenst, som mens det faktisk foregår. Når vi kommer ud på den anden side, er projektet forhåbentligt et unikt bidrag til forståelsen af et vigtigt stykke danmarkshistorie.” fortæller Estrid Dyekjær i Kulturmonitor.

De ni noveller er skrevet af Thorstein ThomsenVibeke MarxRune StefanssonMaria Frantzen SankoMette Reinhardt JakobsenBenjamin LamberthSofie Riis EndahlMartin Ellermann og altså vores lokale Estrid Dyekjær.

Hvornår bogen udkommer vides ikke endnu.

Læs mere om Estrid Dyekjær på Lokal Forfatterweb.

Se flere lokale forfattere fra Helsingør kommune.