""
Illustration tegnet af Anne-Marie Steen Petersen

En kærlighedserklæring til Helsingør

06.05.20
Bladtegneren Anne-Marie Steen Petersen, hvis karakteristiske streg er kendt fra dagbladet Politiken, har tegnet og skrevet en stor bog om Helsingør

Det er en billedserie, med tekst til - 120 tegninger fra alle Anne-Marie Steen Petersens yndlingssteder i Helsingør. ’Helsingør – tegnet’ hedder bogen, som præsenterer Helsingør på en anden måde, oplevet gennem øjne og pen.

Når man spørger Anne-Marie Steen Petersen, om hun har brugt fotografier, kommer svaret prompte: ”Nej, det har jeg ikke, ikke et eneste. Det hele er tegnet på stedet, og oplevet. Og mens jeg tegnede alle disse billeder, fem års produktion cirka, tog det langsomt form, at det skulle blive en bog, en samling, en serie.” Det er det så nu. Den udkom i juni, smukt layoutet af John Ovesen, og er til salg i byens boghandler.

”Den kan også købes på Galleri Orange, som i tre år i træk generøst har udstillet disse tegninger fra Helsingør, efterhånden som de blev til,” fortæller Anne-Marie Steen Petersen. ”Bogen er tænkt som en kærlighedserklæring til byen, hvor både min bror og jeg, mine forældre og mine bedsteforældre voksede op.”

Læs mere om Anne-Marie Steen Petersen på Lokal Forfatterweb.

Materialer