Ny bog om Laurits Bogbinder fra Martin Davidsen

12.10.23
Laurits Bogbinder er en nysgerrig og venlig ungkarl i 1500-tallets Helsingør, der ofte bliver involveret i middelalderbyens dramaer. Nu har den lokale forfatter Martin Davidsen skrevet en tredje bog om ham. Romanen hedder ’Kvinden klædt i sol’, og den udkom på Forlaget Superlux den 1. oktober 2023.

I anledning af udgivelsen havde Martin Davidsen inviteret til en meget stemningsfuld bogreception på Biblioteket Kulturværftet med udskænkning af middelaldersaft og –snacks, gæster i flotte dragter fra 1500-tallet og gregoriansk sang ved koret Aventura. Billederne her på siden er fra receptionen.

Mord og sladder i 1500-tallets Helsingør

Ligesom i seriens første to bind, ’Døden på den gustengule hest’ og ’Dragen med de syv hoveder og ti horn’ må Laurits Bogbinder bruge al sin snilde, da en kvinde tæt på ham findes myrdet på brutal vis. Anført af byens værste sladdertante rettes mistanken snart mod Laurits. Forfulgt af sladderen kaster den ærekære bogbinder sig derfor ud i jagten på den sande morder uden at ane, at han dermed udfordrer mørkets farlige kræfter.

Velskrevet historisk krimi med et godt plot

Sådan anmelder Mette Balle Christensen fra DBC bogen og fortsætter: ”Ud over forbrydelsen, der skal opklares, er romanen samtidig et fint historisk billede på datidens byliv og borgernes indbyrdes relationer.”

Læs mere om Martin Davidsen på Lokal Forfatterweb  

Materialer