""
Billede af udstillingsbordene, hvor du bl.a. kan finde lokale forfatteres bøger

Lokale forfattere - en del af Museets udstilling

11.07.23
Lokale forfattere som blandt andet Birgitte Jørkov, Ditte Maja Noach, Martin Davidsen og Mikkel Jønsson præsenteres på Museerne Helsingørs og Helsingør Kommunes Bibliotekers inspirationstorv, som indledning til Museernes nye udstilling ’Turen går til Helsingør’.

Turen går til Helsingør

22. juni 2023 åbnede Museerne Helsingørs nye udstilling ’Turen går til Helsingør’, som fortæller om Helsingørs historie som rejsedestination gennem 600 år. Titlen på udstillingen er taget direkte fra det litterære univers, nemlig de populære guidebøger ’Turen går til…’, der er blevet udgivet siden 1956.

Gå ombord i eventyret og dannelsens fortælling

Inspirationstorvet, hvor du kan møde flere lokale forfatteres bøger er en dialog med Museerne Helsingør, hvor der præsenteres litteratur, der inviterer gæster videre ind i rejsens, eventyrets og dannelsens fortællinger både fra Helsingør og resten af verden.

Det er bibliotekarer fra biblioteket som har udvalgt bøgerne under emnerne ’Til vands og til lands, ’Magt og rigdom’, ’Det åndelige’ og ’Ferie, kunst og teater’, som alle taler ind i Museernes udstilling.

Kom og gå på opdagelse på inspirationstorvet og i udstillingen. Det er gratis, og det kan med fordel ske i forbindelse med et besøg på Biblioteket Kulturværftet, 2. etage.
 

Materialer